18 000 namn mot vinst i välfärd till LO

2012-11-08 15:20:29
Rättvisepartiet Socialisterna har under året samlat in 18 000 namn mot riskkapitalisternas plundring av vård, skola och omsorg. Onsdagen den 7 november överlämnades namnlistorna till LO och Kjell Rautio från LO:s välfärdsutredning.

– Vi menar att LO måste trappa upp det här arbetet i enlighet med LO-kongressens beslut om en non profit-princip. RS har sällan haft en namninsamling med så stort stöd. Frågan har växt under årets gång och debatteras nu dagligen i riksmedia. Det här kommer att vara den huvudsakliga inrikespolitiska frågan fram till valet. Ett extremt klassamhälle håller på att växa fram, säger Elin Gauffin för Rättvisepartiet Socia­listernas VU och fortsätter:
– Att ett tydligt förbud mot vinst­drivande bolag måste till är helt uppenbart i och med den politiska laguppställningen. 8 av 10 i befolkning­en är emot vinster i välfärden medan 8 av 10 politiker är för, enligt olika undersökningar. Svenskt Näringsliv, Almega, Friskolornas riksförbund och Vårdföretagarna har inlett en jättekampanj för sina extremt profitabla vinstsystem – då måste LO och facken trappa upp. Det handlar om arbetarklassens möjlighet till lika vård och utbildning. Det handlar om löner och anställningsvillkor.