Bli medlem

Vår politik

Rättvisepartiet Socialisterna är ett socialistiskt och internationalistiskt parti. 
Vårt parti är ett steg på vägen till ett stort och massförankrat arbetarparti. Privatiseringar, slakt på välfärd och arbetslöshet orsakas av det kapitalistiska systemets jakt på profiter. Vårt alternativ är kamp för demokratisk socialism.
Alla som stödjer partiets plattform och mål kan och bör bli medlemmar.
Läs mer vad vi står för: Vår politik

Vad vi gör

RS är ett kämpande parti, vars medlemmar tar initiativ till och deltar i många kampanjer och nätverk. 
Några exempel :

RS är med och bygger den antirasistiska rörelsen, t ex genom grupper på skolorna, protester mot Sverigedemokraterna och för att köra bort nazister (som i Kärrtorp 2013). RS ger stöd till asylkamp så som i Asylrörelsen och mot krig som tex solidaritet för kurdernas kamp. Genom lokalkamp försöker vi stoppa nedskärningar i välfärden t ex genom stort motstånd bland lärare och föräldrar för att rädda skolor i Luleå och i Rädda Vården i Västernorrland. Rusta Upp Jordbro lyckades kasta ut den värsta slumvärden i Jordbro. Vi deltar i Norra Järva Stadsdelsråd och kampen som bland annat stoppat lyxrenoveringar. I Angered har det lokala motståndet räddat gym och badhus från nedläggning samt lett till kommunalisering av ett bostadsbolag. Andra områden är nätverk som Klimatsverige och att stärka gräsrotskampen inom facket.

RS för ut det socialistiska alternativet genom vår tidning Offensiv, genom nätet, tidningsförsäljning och namnlistor, i politiska diskussioner på seminarier, läger, studiecirklar, möten och i kampen. I bostadsområden, på skolor och på arbetsplatser.

Partiet

Rättvisepartiet Socialisterna har partiföreningar från Malmö i söder till Luleå i norr. Partiföreningarna har normalt möten en gång i veckan.

RS ger ut veckotidningen Offensiv [länk], som har en stadigt ökande upplaga.

Partiet har mandat i kommunfullmäktige i Luleå och Haninge (valet 2014 1869 röster och 1345 röster). 
RS är den svenska sektionen av den internationella socialistiska organisationen Committee for a Workers’ International (CWI)

Bli medlem

Fyll i talongen så blir du kontaktad inom kort. Fyll i detta formulär och klicka på skicka-knappen. Vi kommer att besvara er så snart vi kan.