Därför ställer Rättvisepartiet Socialisterna upp i TV3:s debatt

2006-08-29 22:31:55
Ingrid Eriksson representerar Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Insider i TV3 22.00, torsdag 31 augusti.

– Vi tar chansen att visa att det finns ett socialistiskt alternativ i valet, säger Ingrid Eriksson. TV3 visar samtidigt RS nya valvideo.
– Rättvisepartiet Socialisterna driver aktiva kampanjer mot nedskärningar och mot rasism, vilket gör oss unika i valet. Vi kräver upprustning av skolan, barn- och äldreomsorgen, plus högre löner för lågavlönade.
– Vi är också ensamma om att visa att det finns pengar. Enbart de tre största elbolagen har en vinst på 64 miljarder kronor i år – 7 000 kronor per person i Sverige, säger Ingrid Eriksson, som är en av RS tre ledamöter i Umeå kommunfullmäktige.
– Men det är en skandal att TV3 inbjudit rasistiska partier som nationaldemokraterna (nd) och sverigedemokraterna (sd) till programmet. Vi har inga problem att svara på rasisternas lögner och påståenden, men att ge dem en plattform i TV ger dem legitimitet som om de vore vanliga partier. De utgör ett fysiskt hot mot alla de anser vara motståndare och vill förbjuda de flesta andra partier.
– Rättvisepartiet Socialisterna ställer nu upp för att ta chansen att visa upp ett verkligt alternativ för arbetare och antirasister.
Offensivs redaktion