”Friskvårdscentret i Hässelby Gård måste bli kvar”

2012-11-28 15:42:09
Ett tjugotal pensionärer samla­des vid Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnds möte den 22 november för att framföra sina synpunkter till politikerna. De hade fått uppgifter om att friskvårdscentret i Hässelgården skulle stängas. Nu hävdar stadsdelsnämnden att verksamheten ska finnas kvar, men kommer att flyttas till andra lokaler under tiden som fastigheten byggs om av bostadsbolaget Micasa.
– Jag är här för att slå vakt om vår idrottshall i Hässelby Gård. Vi håller oss i form och det är en social verksamhet också. Man blir glad när man är där. Personalen tar hand om oss på ett utomordentligt sätt, men det ska byggas om. Äldrevården måste få kosta litegrann, sade Rolf Jansson.
– Pensionärerna har ett fint friskvårdscenter i Hässelgården. Politikerna har ett underskott på över 60 miljoner. Vi vill att verksamheten ska vara kvar, ett hundratal personer besöker den varje vecka. Jag sitter i pensionärsrådet också och det här ärendet har inte tagits upp där, sa ­Donald Monvall, PRO-ordförande i ­Hässelby Villastad.

– Borgarna sänker skatterna för dem som arbetar, men för oss höjer de. Man ska satsa mer på ungdomar också. Man ska kämpa för de små i samhället. Jag är här för friskvårdscentret i Hässelby Gård. De sa först att det skulle upphöra, men nu säger de att det inte ska det. Både vi pensionärer och ungdomar behöver lokaler, sa Lena Nyström, medlem i PRO Hässelby Villastad.

Sebastian Olsson