Göteborg 2/11: Demonstrera mot rasism och högerpolitik

2006-10-26 14:17:02
Arbetet inför demonstrationen mot sverigedemokraterna 2 november i Göteborg går fortsatt framåt. Transportklubben vid Adecco har nu också beslutat att ansluta sig till nätverket Enad Front Mot Rasism.

– Det borde vara en självklarhet för fackföreningsrörelsen att ansluta sig i kampen mot rasism. Rasismen splittrar den gemensamma kamp som behövs för att bekämpa högerpolitiken, säger Selam Aksungur, facklubbsordförande.
När Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med Elevkampanjen och Socialistiska Studenter tog initiativ till nätverket var syftet att bekämpa och avslöja Sverigedemokraterna och andra rasist- och nazistpartier. Nu har Enad Front Mot Rasism-klubbar etablerats på skolor och Schillerskas Front mot Rasism hade sitt första möte i tisdags där det sattes upp en kommitté för att mobilisera till demonstrationen.
– Vi elever måste visa att vi inte tolererar att odemokratiska rasistpartier som sd tar plats i kommunfullmäktige, säger Björn Munthe och Max Norin från Schillerska gymnasiet.
Demonstrera mot rasism och högerpolitik vid kommunfullmäktiges första möte i Göteborg 2 november, kl 16.00, Gustav Adolfs Torg.
Kristofer Lundberg