”Här stannar Sverige”

2014-12-03 17:48:05

foto: David Johansson
Lastbilschaufförerna genomför dagligen protestaktioner för lika och rättvisa arbetsvillkor.

Nu ställer sig tusentals lastbilschaufförer landet runt på bromsen. Sedan det blev känt att Sundsvalls tingsrätt den 19 oktober friade en makedonisk långtradarchaufför med falskt bulgariskt pass och körkort, höjs nu protester och krav på lika regler och lika villkor.

Bakgrunden är att många företag i Sverige, för att öka sina vinster, utnyttjar chaufförer med lägst löner i Europa. När den makedoniske chauffören stoppades av polis i Njurunda, utanför Sundsvall, fraktade han last åt ICA. Han körde för ett åkeri i Norrköping och transporten hade förmedlats av speditören DSV.
Chauffören försvarade sig i domstolen med att hans föräldrar har sitt ursprung i Bulgarien och att han har gjort en ansökan om ett bulgariskt pass och körkort via en mellanhand för mer än ett år sedan. Han anförde att han trodde att de handlingar han hade fått var äkta och domstolen frikände honom just för att de ansåg att det inte gick att utesluta att han handlat i god tro.

SVT:s Uppdrag granskning skildrade i ett av årets program det nyliberala träsket inom åkeribranschen där man konkurrerar med usla villkor. Svenska chaufförer med kollektivavtal ställs mot desperata utländska chaufförer på ”slavkontrakt”.
Offensiv uppmärksammade också programmet i en artikel från den 31 juli: ”Omänskliga villkor för utländska lastbilschaufförer” (# 1 110). Bland annat skrevs att åkeriernas branschorganisation har räknat fram att det krävs minst 111 kronor per mil för att få ihop till drivmedel, lastbil och lön för en svensk chaufför. Samtidigt avslöjades svenska speditörer med att göra upp transporter med bulgariska chaufförer för 85 kronor milen, lettiska för 65 och tjeckiska chaufförer för 52 kronor milen.
Makedonien är inte medlem i EU och medborgarna får därför inte arbeta i unionen. Landet har en av Europas högsta arbetslöshet, på 31 procent (år 2011) och många söker därför möjligheten till arbete som lastbilschaufför i EU genom att skaffa sig bulgariskt pass och körkort, äkta som falska papper.

Kampanjen ”Här stannar Sverige” startades som en namninsamling av chaufförer och åkare. På några timmar hade närmare tiotusen skrivit på. Kampanjen ville också göra en markering och protestera mer aktivt. Därför stannar nu långtradare vid vägkanterna runt om i Sverige 15 minuter klockan 12 och midnatt varje dag fram till julafton.
Transportarbetarförbundet har uttalat förståelse för medlemmarnas kampanj men står inte själva bakom aktionen.
Lastbilschaufförerna protesterar mot den friande domen av flera anledningar:

  • För att det är livsfarligt och inte okej att framföra tunga fordon utan behörighet på till exempel svenska vintervägar.
  • För att de har fått nog av oschysst konkurrens och lönedumpning – lika villkor och regler ska gälla för alla som framför tunga fordon i kommersiell trafik i Sverige.


Offensiv stödjer ovanstående krav, säger nej till lönedumpning och kräver svenska kollektivavtal och trygghet på jobbet för alla chaufförer som arbetar i landet. ■