Kommunalare beredda till strid

2006-11-15 13:40:56
På onsdag (dagen då denna tidning trycks) kommer personal från ett antal olika äldreboenden i Luleå att träffas för att diskutera gemensamma aktioner vad gäller löner och arbetsvillkor.

– Genom våra arbetsplatsbesök som vi gjort bland annat i valkampanjen har vi träffat många som är frustrerade över varför det aldrig görs något mot de ständiga försämringarna. Nu försöker vi samla dessa till gemensamma aktioner, berättar David Hedberg, undersköterska och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
Träffen är viktig som en förberedelse inför nästa års avtalsrörelse där det behövs rejäla lönelyft för kommunals lågavlönade grupper. Minst lika viktigt är dock arbetsmiljön och den allt mer begränsade omsorg som de äldre får.
– Vi kommer att diskutera frågor som personaltäthet, helgarbete och delade turer och de allt mer omfattande arbetsuppgifter som inte täcks upp av mer personal, berättar David Hedberg.
– Förhoppningsvis blir detta starten på ett upprop som kan sprida sig runt om i kommunen och att vi verkligen tar en strid med politikerna, som nyss gynnat sig själva med rejält högre arvoden, avslutar David Hedberg.
Jonas Brännberg