• (photo: )

  Nej till Nato:s krigsövning

  I maj och i juni kommer en stor flygövning att genomföras i Norrbotten och Västerbotten. Totalt deltar åtta länder i krigsövningen som sammanfaller med en ökad imperialistisk hets kopplad till Ukrainakrisen.

 • Den nya lagtolkningen innebär att militära styrkor kan sättas in i ett läge när Sverige präglas av masskamp och revoltstämningar, vilket är ett medel för makthavarna att kunna sitta kvar vid makten. Bilden visar hur svensk militär tränar på att upplösa fo (photo: )

  Militär blir polis – ekot av Ådalen

  Sedan den 1 februari i år kan militär kallas in av polis vid kriser och terrorsituationer. Det gör att det snart inte är långt borta innan militär, precis som i Frankrike och Belgien, patrullerar på gatorna i Sverige.

 • Malcolm X (photo: )

  50 år sedan mordet på Malcolm X

  Den 21 februari i år var det 50 år sedan Malcolm X mördades. Idag samlar parollen #BlackLivesMatter embryot till en ny rörelse med afroamerikanska unga i spetsen. Nedan följer två artiklar om Malcolm X egna historia och betydelse för idag.

 • Dags att kräva våra pengar tillbaka. (photo: )

  Stoppa det stora bankrånet

  Sammanlagt gjorde de fyra storbankerna – Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank – en vinst på 104,5 miljarder kronor under förra året. 57,1 miljarder av vinsten går direkt ned i aktieägarnas fickor.

 • Den spanska arbetarklassen vill ha en verklig förändring. Frågan är om Podemos kan motsvara de förväntningar som ställs på dem. (photo: Bloco / Flickr C)

  Medvind för spanska Podemos

  Opinionsundersökningar placerar upprepade gånger det spanska vänsterpartiet Podemos på första eller andra plats med över 20 procent i mätningarna. Det hotar det spanska tvåpartisystemet.

 • Att arbetsmiljön försummas, i kombination med långa entreprenadkedjor utan huvudansvar och dumpade arbetsvillkor, leder till att allt fler dör på arbetet. (photo: Elias Theodorsson)

  En dör på jobbet varje vecka

  En långvarig trend med minskande antal dödsfall på jobbet bröts i fjol. 53 arbetare kom aldrig hem från jobbet, fem fler än året innan. Orsaken är försummade arbetsmiljöinsatser, långa entreprenadkedjor utan huvudansvar och villkorsdumpning med...

 • 13 500 platser på äldreboenden har försvunnit från landets kommuner de senaste tio åren. Men i Luleå kommun ska kostnaden för äldreboenden istället minsta med två procent. (photo: Ralf / Flickr CC)

  Nedslag i välfärdskrisen

  Vilka effekter har en ny regeringen haft för kommunerna? Efter att ha gått igenom Luleå kommuns bokslut för år 2014 och dess framtidsplaner är svaret tydligt: Inga!

 • Fullsmockat i Akalla by när frågan om hur man kan stoppa Förbifarten diskuterades. (photo: Ammar Khorshed)

  Akalla redo för strid mot Förbifarten

  Måndagen den 23 februari höll grannskapsföreningen Trevliga Porkala tillsammans med Norra Järva Stadsdelsråd ett fullpackat, livligt och kampberett möte i Akalla by med temat ”Är det försent att rubba förbifarten?”. Drygt 80 deltog.