• Kshama Sawant var ett av de stora dragplåstren. (photo: Natalia Medina)

  Socialism2014 samlade tusentals

  Två dagar med sammanlagt 33 seminarier och två massmöten samlade i London över 1 000 deltagare i vad som hittills är den största socialistiska träffen som Socialist Party, Rättvisepartiet Socialisternas (RS) systerparti i England och Wales,...

 • Nya folkliga revolter mot diktaturer och kapitalistisk utsugning är oundvikliga i Mellanöstern. (photo: )

  Vad hände med den arabiska våren?

  Ingen kan ha undgått den totala scenförändring som har skett i Mellanöstern sedan massprotesterna på Tahrirtorget under den arabiska våren 2011. Istället för förhoppningarna om demokrati och ett slut på fattigdomen och korruptionen har flera...

 • – Målet med föreningen är att ge barnen i Hammarkullen samma förutsättningar som i rikare delar av Göteborg, säger Mirko Olmas Torrico. (photo: Kristofer Lundberg)

  Basket med fokus på Hammarkullen

  Det är en mörk novemberkväll och jag rör mig längs Bredfjällsgatan i Hammarkullen. Från den lokala Hyresgästföreningens lokal lyser ljuset. Inne sitter ett 20-tal unga tjejer uppdelade i tre rum och studerar. Men det är ingen vanlig läxhjälp.

 • Efter terrordådet mot synagogan har israeliska styrkor satt flera palestinska hem i brand. (photo: )

  Terrordåd efter ökat israeliskt våld

  Den dödliga attacken mot synagogan i västra Jerusalem, som dödade fem personer, hade föregåtts av upptrappat våld från den israeliska staten och högerextrema bosättare samt terrordåd som dödat både palestinier och israeler.

 • Segun Sango är ordförande i DSM, som nu kämpar för rätten att få registrera det nya partiet, Socialist Party of Nigeria (SPN). (photo: )

  Det andra Nigeria – en historia av arbetarkamp

  Vid sidan av den mardrömssituation som har utvecklats i Nigerias nordöstra del, där uppskattningsvis 13 000 personer har dödats av Boko Haram och de statliga styrkorna under de senaste fem åren, finns också en sida av Nigeria som sällan eller...

 • S-MP-regeringen har inte siktet inställt på en miljövänlig omställning av transportsektorn. (photo: Tomas er / Wikimedia Commons)

  Havererad trafikpolitik

  Borgerliga politiker och debattörer har anklagat den nya S-MP-regeringen för att vilja lägga om transportpolitiken men i själva verket har inte regeringen några planer på konkreta förändringar för en klimatomställning av transportsektorn.

 • Många är hemlösa och det byggs alldeles för få bostäder. (photo: Enzo Costa)

  EU-migranter drabbas hårt av bostadsbrist

  Hemlöshet är ett växande problem i landet till följd av en icke fungerande bostadspolitik. De som drabbas hårdast är unga, pensionärer och flyktingar, som enligt boverkets bostadsmarknadsrapport från 2013 är de som har svårast att få bostäder.

 • Husbykravallerna var ett utlopp av frustration över bristen på satsningar i området och en konstant dränering av resurser från förorten. Verkliga åtgärder krävs. (photo: )

  Husby synar rödgrönrosa styret

  Medan riksdagsvalet resulterade i en svag S-MP-regering är förhoppningarna om den nya “rödgrönrosa” majoriteten i Stockholms stad större.