• En av parollerna är

  Massiv vårdprotest i Kramfors

  Redan på samlingen vid Kramfors IP insåg man att detta har blivit en enorm kraftsamling till försvar för vården i Ådalen. Enligt uppgifter i media var vi mellan 10 000 till 14 000 som demonstrerade för att rädda Sollefteå...

 • SJ delar ut en vinst på 1,7 miljarder kronor till staten, men lägger ändå ned verksamheter som bland annat nattrafik. (photo: Susanne Nilsson / Flickr CC)

  Återförstatliga järnvägen – nu

  SJ delar ut 1,7 miljarder kronor i vinst till ägarna, staten. Samtidigt beslutar SJ att från och med den 2 april 2016 lägga ner nattågstrafiken till Jämtland, utom under högsäsong.

 • Tusentals samlades för lite drygt två år sedan i Sollefteå. Nu går folk ut igen för att rädda vården. (photo: Mattias Lantz)

  ”Röda Ådalen” för vården

  ”Vi är kvar – Vi ger inte upp!” Banderollen hängdes år 1981 upp på Eiserfabriken i Sollefteå av sömmerskor som hade tagit strid för sina jobb och ockuperat sin arbetsplats. 34 år senare hotas Sollefteås största...

 • På grund av det hemliga avtalet mellan Thailand och Sverige, där 12 Jas-Gripenplan köptes, får officerare i militärjuntan i Thailand gratis utbildning i Sverige. (photo: Jean-Pierre Bovin / Flickr CC)

  Sveriges affärer med diktaturer

  Staten och kapitalet sitter i samma båt. Det är extra tydligt när regeringen vill stödja storföretagens affärer i diktaturer som Iran och Thailand.

 • Riskkapitalbolag skär guld med täljkniv på asylboenden. Ut med profitörerna från välfärdssektorn! (photo: Kriminalvården)

  Ut med de skamlösa riskkapitalbolagen

  Riskkapitalbolag går långt för att tjäna pengar på flyktingar. Aleris, som ägs av Wallenbergs Investor, tar ut extrema hyror – och därmed vinster – för lägenheter som hyrs ut till flyktingar.

 • Nya bombningar mot Syrien kommer inte att leda till en förbättrad situation för befolkningen. (photo: )

  Ryskt stridsflyg i Syrien

  Att Ryssland som elfte utländska land har inlett flygattacker i Syrien har kallats en ”game changer” som påverkar maktbalansen till förmån den hårt trängda Assadregimen.