• M, KD och L i panik över att RS budget vann över deras. (photo: Mattias Bernhardsson)

  Stor dramatik i Haninge fullmäktige

  Rättvisepartiet Socialisternas (RS) budgetförslag slog ut M-KD-L-budgeten med röstsiffrorna 31-30 i Haninge kommunfullmäktige den 20 juni. Kommunledningens (S-MP-C) budget vann dock mot RS i sista omgången. Rättvisepartiet...

 • Hälften av världens flyktingar är barn. (photo: Kimmie Taylor)

  24 människor tvingas på flykt varje minut

  Aldrig har så många män­niskor varit på flykt som nu. I slutet av 2015 hade antalet flyktingar i världen ökat till 65,3 miljoner, jämfört med 59,5 miljoner bara tolv månader tidigare.
  Hälften av världens flyktingar är...

 • Lam Wing-kees (mitten) berättelse om KKP-diktaturens terrormetoder har slagit ned som en bomb i Hongkongs redan spända politiska scen. (photo: )

  Kinas terrormetoder avslöjade

  Sedan han uppträdde på en presskonferens i Hongkong åtta månader efter hans kidnappning har bokhandlaren Lam Wing-kees berättelse orsakat en våg av ilska i samhället.

 • Konflikten mellan Kina och USA trappas upp i fråga om Sydkinesiska havet och kan efter Haagdomstolens utlåtande om några veckor nå en ny dramatisk nivå. (photo: )

  Skarpt läge i Sydkinesiska havet

  Den intensifierade konflikten mellan USA och Kina i fråga om Sydkinesiska havet kan efter den Permanenta skiljedomstolen i Haag utlåtade om ett par veckor nå en ny dramatisk nivå. Det är den filippinska regeringen som efter...

 • Blir det ett Brexit? (photo: Foto: Jose Maria Cuellar / MPD01605 / Flickr CC)

  Krisande EU håller andan

  På midsommarafton står det klart om britterna har röstat ja till att stanna kvar i EU eller nej till fortsatt medlemskap – ”Brexit”.

 • Tusentals tågade i Prideparaden i Luleå. (photo: Yonggang Cui)

  Luleå: Stort Pridetåg trots hällregn

  Som första Pride i Sverige efter terrordådet i Orlando gick Luleå Pride av stapeln förra helgen. Om det inte hade varit för mer eller mindre konstant regnande under de tre dagarna hade vi säkert sett ett rekorddeltagande....