• Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar alla att kräva ut uppgifterna och kommer att fortsätta försvara rätten till asyl. (photo: )

  180 asylaktivister i polisens register

  Under tisdagen avslöjades att polisen i Västra Götaland har ett register med namn och uppgifter på 180 personer som deltagit i asylkampen. Polisen har anmält sig själva, men det var först efter att registret blev känt utanför poliskåren.

 • Ayman Adel Amin har fått uppehållstillstånd. (photo: Sebastian Olsson)

  Asylseger för Ayman

  ”Grattis Ayman Adel Amin, som äntligen har fått uppehållstillstånd! En jagad människorättskämpe som de svenska myndigheterna ville utvisa rakt i armarna på den blodiga al-Bashirdiktaturen i Sudan."

 • (photo: )

  Vändning i försvaret av Kobanê?

  Sällan har väl det gamla uttrycket om att stå i den hotfulla situationen “mellan hammaren och städet” känts mer relevant än när det gäller läget för de kurdiska män och kvinnor inom försvarsstyrkorna YPG/YPJ som försvarar Kobanê.

 • (photo: )

  Ny ubåtshysteri

  Ett par otydliga observationer har fått den svenska marinen att dra igång en stor operation för att undersöka om det pågår ”undervattensverksamhet av främmande makter” i Stockholms skärgård.

 • Efter Socialdemokraternas katastrofval 2010 valdes Hå- kan Juholt som kongress under våren 2011. Tiden blev dock kantad av ny partiledare efter en extrainkallad S- maktspel inom S-byråkratin. (photo: Tobias Björkgren / Flickr CC)

  S-krisen och Juholts fall

  I Daniel Suhonens nya bok Partiledaren som klev in i kylan: Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken (Leopard förlag, 2014) skildras Håkan Juholts korta och stormiga tid som Socialdemokraternas partiledare.

 • Paul Murphy blir nu den tredje CWI-medlemmen i det irländska parlamentet. (photo: )

  Paul Murphy invald i Irlands parlament

  Anti-åtstramningsalliansens (Anti-Austerity Alliance, AAA) seger chockar det politiska etablissemanget och är en återspegling av massrevolten mot vattenskatten och åtstramningspolitiken i Irland.

 • (photo: Holger.Ellgaard/ Wikimedia Commons)

  Nytt högeruppror för att rädda vinsterna?

  Överenskommelsen om vinster i välfärden mellan regeringen och Vänsterpartiet har mötts av blandade reaktioner från kapitalägarna, som antyder en tveksamhet inför valet av taktik för att rädda sina hotade vinstintressen.

 • Planerna på ett nytt kärnkraftverk i Finland väcker protester i Norrbotten. (photo: Paul J Everett / Flickr CC)

  Nej till kärnkraftverk vid Bottenviken

  I slutet av september godkände Finlands regering Fennovoimas ansökan om att få bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki. Kärnkraftverket kommer att byggas cirka 15 mil från bland annat Luleå, på andra sidan Bottenviken.

 • Resursbrist och underutvecklad hälso- och sjukvård i västra Afrika försvårar bekämpningen av ebolaepidemin. (photo: European Commission DG ECHO / Flickr CC)

  Vårdslakten förvärrar ebolakrisen

  Enligt WHO:s chef Margaret Chan ”måste ebolautbrottet klassificeras som det allvarligaste hotet mot människors hälsa i modern tid. Den är ett mot samhällets överlevnad i fattiga västafrikanska länder och äventyrar global säkerhet och fred”.