• (photo: Erik Söderström / Flickr CC)

  Vårdkris slår mot transpersoner

  Överallt påverkas vården av resurs- och personalbrist. Med färre möjligheter att erbjuda vård på grund av stängda vårdplatser, otillsatta tjänster och så vidare tvingas en hårdare prioritering fram.

 • Fadi Obaya är med och arrangerar Antirasistiskt parkhäng mot rasisternas försök att profit­era på Pride och hetsa mot förorten. (photo: Natalia Medina)

  Parkhäng i Järva mot rasisternas ”Pride”

  Den 29 juli har rasister lanserat att ett Järva Pride-tåg ska gå mellan Stockholmsförorterna Tensta och Husby. Bakom arrangemanget står rasister och homofober som Avpixlat­redaktörerna Mats Dagerlind och Jan Sjunnesson.

 • Arbetarklassen står i fronten i kampen för hbtq-rättigheter och för aborträtten i Irland. (photo: )

  Irlands arbetarklass säkrade Ja-segern

  I maj i år vann hbtq-rörelsen en viktig seger i Irland. Majoriteten av befolkningen röstade ja för att samkönade par ska ha lika rätt till äktenskap som andra. Offensiv träffar Laura Fitzgerald, aktiv i rörelsen i Irland och medlem i Socialist...

 • Högsta domstolen beslutade tidigare i sommar att rätten till samkönade äktenskap ska gälla i USA:s samtliga 50 stater. (photo: )

  USA: Seger tack vare rörelse underifrån

  Högsta domstolen i USA beslutade i början av sommaren att rätten till samkönade äktenskap och andra rättigheter för hbtq-personer ska gälla i alla femtio stater. Detta var en stor seger i ett land där konservativa krafter länge har haft stor...

 • (photo: )

  Grekland: Samling för en ny vänster

  - Ibland koncentreras historien från år till dagar. 61,3 procent röstade nej i folkomröstningen den 5 juli och sa ifrån. Två timmar senare tog premiärminister Alexis Tsipras mandatet från folket och gick över till borgerligheten och sålde ut...

 • EU bygger ett Fort Europa. (photo: Vito Manzari / Flickr CC)

  Flyktingmur ingår i EU:s högerpolitik

  1 867 människor har dött hittills i år under sin flykt över Medelhavet. Det är att jämföra med 588 döda under motsvarande period förra året. Samtidigt föreslår EU-kommissionen hårdare tag mot dem som lyckas ta sig till Europa.

 • 2007 flyttades Hagamannen till Skogome på Hisingen utanför Göteborg. Den 28 juli släpps han ur fängelse. (photo: Kriminalvården)

  ”Han har begränsat mitt livsrum”

  Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, släpps 28 juli fri efter att ha avtjänat 9 av sina 14 tilldömda år i fängelse.
  I sju år spred han skräck i Umeå tills han greps den 29 mars 2006 och nu haglar kritiken mot att han får återvända...