• Baden är räddade för den här gången. (photo: Elias Theodorsson)

  Badseger i Angered

  I måndags kom en viktig seger i Angered. Den rödgröna majoriteten har på Vänsterpartiets initiativ tagit till sig Rättvisepartiet Socialisternas och de protesterandes alla krav för att bevara och rusta upp bad och gym.

 • 2014 var ett år smockfyllt med antirasism. Inför nyvalet 2015 behöver den kampen trappas upp än mer. (photo: Natalia Medina)

  Antirasismen blickar mot 2015

  På årsdagen av den uppmärksammade nazistattacken i Kärrtorp, den 15 december, demonstrerade 1 500 antirasister på torget. Arrangören Linje 17 mot rasism lyfter nu sociala krav riktade till politikerna som ett led i att bekämpa rasismen.

 • Fler kampanjer likt Vägra Kallas Hora är nödvändiga för att slå tillbaka mot sexism och kvinnoförtryck. (photo: Elias Theodorsson)

  Upp till kamp mot sexismen

  I Norrbotten har flera fall av sexuella trakasserier på jobbet uppmärksammats den senaste tiden. I Luleå har en chef på SSAB utsatt ett flertal kvinnliga medarbetare för sexuella trakasserier.

 • Det kokar av kamp i Belgien. (photo: Rachid Moumni)

  Generalstrejk i Belgien på måndag

  Klasstriderna i Belgien är kanske de mest avancerade i Europa just nu. Den nya högerregeringen har provocerat fram en serie regionala generalstrejker och en landsomfattande generalstrejk som äger rum måndagen den 15 december.

 • En intensiv och lokalt förankrad kampanj stoppade bygget av East West Link i Melbourne. (photo: Aaron Claringbold)

  Förbifart stoppad i Melbourne

  Förra veckans delstatsval i Victoria ledde till att ett nytt socialdemokratiskt styre valdes, vilka lovade att skrota Melbournes 19 miljarder kronor dyra vägprojekt East West Link (motsvarande Förbifart Stockholm). Detta är en stor seger för...

 • 1 000 personer förlorar sina jobb när Northland Resources går i konkurs. (photo: )

  Northland Resources i konkurs

  Northland begärdes under måndagen i konkurs. Närmare 1 000 personer förlorar jobbet och Pajala kommun förväntas tappa 400 invånare. Marknadsstyrda gruvprojekt är inte hållbara och den svenska gruvboomen har gått i graven.

 • Aktiv gräsrotskamp mot rasism, nazism och högerpolitik är nödvändigt nu mer än kanske någonsin. (photo: Natalia Medina)

  15 december mot rasismen

  Sverigedemokraterna tilläts att fälla den nya S-MP-regeringen och har därmed fått ett massivt utrymme för att sprida sin rasism i bästa sändningstid. SD:s försök att få nyvalet till att bli en ”folkomröstning om invandringen” har blivit till en...

 • (photo: Phil Jamieson)

  Ett blockval stod inte på Löfvens önskelista

  Hela Bryssel stod still den 8 december under den tredje regionala storstrejken mot den belgiska högerregeringen. Vad har detta att göra med den S-ledda rödgröna regeringens kris sedan dess budget röstats ned, kan man undra?