• En av SD:s rasistiska marscher under 1990-talet. Det var vid den här tiden rasisten Jimmie Åkesson gick med. (photo: Offensiv)

  SD – rasistparti nu som då

  Det pågår vårstädning inom Sverigedemokraterna. På en del medier och på partiledningen låter det som att det är rasismen som städas ut, men det är snarare som någon satiriskt beskrev det ”Ursäkta röran – vi normaliserar rasismen”.

 • De fem, som bland annat har anordnat protester mot våld mot kvinnor i hemmet, har nu släppts fria. Dock är de fortsatt i diktaturens blickfång. (photo: )

  Feminister frisläppta i Kina

  De fem feministerna som häktades för över en månad sedan, vilket ledde till en världsomfattande protestkampanj, släpptes den 13 april. Att kvinnorna frisläpps innebär en viktig och sällsynt eftergift från de kinesiska myndigheterna inför de...

 • Den 18 april är det demonstrationer mot TTIP över hela världen. (photo: Mike Herbst / Flickr CC)

  Global protestdag mot kapitalets TTIP 18 april

  De svenska fackföreningstopparna är fortsatt tämligen okritiska till kapitalets planerade frihandelsavtal TTIP, och vissa till och med hyllar det ogenerat. Förhoppningsvis kan den 18 april bli en ögonöppnare för fackföreningsrörelsen även i...

 • Regeringens anslag är långt ifrån tillräckliga för att råda bot på tågkaoset. (photo: Kasper Dudzik)

  Tågkaos i avreglerat spår

  Regeringen presenterade sin satsning på järnvägsunderhållet i vårbudgeten. Situationen är allvarlig med ständiga stopp för tågtrafiken och godståg som spårar ur på grund av det eftersatta underhållet. Men hur långt räcker regeringens...

 • Förbifarten i kombination med höjt pris på SL-kort rimmar illa med allt vad klimatmål och tillgänglighet heter. (photo: Illustration: Trafikverket)

  Förbifart Stockholm sänker klimatmålen

  Norra Järva Stadsdelsråd, med starkast förankring i Husby, blåser tillsammans med grannskapsföreningen Trevliga Porkala i Akalla och en ny initiativgrupp i Tensta och Hjulsta till fortsatt strid mot Förbifart Stockholms miljödiskriminering och...

 • Finlands statsminister Alexander Stubb lär inte få sitta kvar efter valet, men kursen mot fortsatt åtstramning kommer att fortsätta. (photo: )

  Finland: Ingen kursändring i sikte

  Den 19 april är det riksdagsval i Finland. Den sittande koalitionsregeringen har rekordlåga siffror och allt pekar mot ett maktskifte. Dock tyder inget på en kursändring från åtstramningspolitiken. Nästan alla partier vill skära ned ännu mer.

 • (photo: Chris / Flickr CC)

  Militarismen i förarsätet

  Det sker en farligt tilltagande militarisering av Östersjöområdet. Sverige, som formellt inte är med i Nato, deltar aktivt i Natos militära uppladdning.

 • Socialarbetare protesterar mot den försämrade arbetsmiljön och låga löner. (photo: Natalia Medina)

  Rädda socialtjänsten

  Socialsekreterares arbetssituation har kraftigt försämrats de senaste åren. Det visar en ny undersökning från Novus, beställd av Akademikerförbundet SSR.

 • I Melbourne slöt 4 000 antirasister upp för att mota bort den hatiska och rasistiska högergruppen Reclaim Australia. (photo: Socialist Party)

  Antirasistisk seger i Melbourne

  Den nybildade rasistiska högergruppen ”Reclaim Australia” (återta Australien) höll antimuslimska protester i större städer runt om i landet under lördagen. På flera håll möttes de av motdemonstrationer som protesterade mot deras trångsynthet,...