• Efter terrordådet mot synagogan har israeliska styrkor satt flera palestinska hem i brand. (photo: )

  Terrordåd efter ökat israeliskt våld

  Den dödliga attacken mot synagogan i västra Jerusalem, som dödade fem personer, hade föregåtts av upptrappat våld från den israeliska staten och högerextrema bosättare samt terrordåd som dödat både palestinier och israeler.

 • Segun Sango är ordförande i DSM, som nu kämpar för rätten att få registrera det nya partiet, Socialist Party of Nigeria (SPN). (photo: )

  Det andra Nigeria – en historia av arbetarkamp

  Vid sidan av den mardrömssituation som har utvecklats i Nigerias nordöstra del, där uppskattningsvis 13 000 personer har dödats av Boko Haram och de statliga styrkorna under de senaste fem åren, finns också en sida av Nigeria som sällan eller...

 • S-MP-regeringen har inte siktet inställt på en miljövänlig omställning av transportsektorn. (photo: Tomas er / Wikimedia Commons)

  Havererad trafikpolitik

  Borgerliga politiker och debattörer har anklagat den nya S-MP-regeringen för att vilja lägga om transportpolitiken men i själva verket har inte regeringen några planer på konkreta förändringar för en klimatomställning av transportsektorn.

 • Många är hemlösa och det byggs alldeles för få bostäder. (photo: Enzo Costa)

  EU-migranter drabbas hårt av bostadsbrist

  Hemlöshet är ett växande problem i landet till följd av en icke fungerande bostadspolitik. De som drabbas hårdast är unga, pensionärer och flyktingar, som enligt boverkets bostadsmarknadsrapport från 2013 är de som har svårast att få bostäder.

 • Husbykravallerna var ett utlopp av frustration över bristen på satsningar i området och en konstant dränering av resurser från förorten. Verkliga åtgärder krävs. (photo: )

  Husby synar rödgrönrosa styret

  Medan riksdagsvalet resulterade i en svag S-MP-regering är förhoppningarna om den nya “rödgrönrosa” majoriteten i Stockholms stad större.

 • Färgen flagnar från väggarna. (photo: Elin Gauffin)

  Rusta upp Jordbros bostäder

  Det är inte mycket färg kvar på väggarna i trapphusen på Sandstensvägen i Jordbro. Hyresgäster tvingas leva med mögel och vattenskador. Nu mobiliserar Rättvisepartiet Socialisterna hyresgästerna som en del av bostadskampanjen Rusta upp...

 • Angeredsborna rustar för en upptrappad kamp för baden. (photo: Marouf Aziznejad)

  Upptrappad badkamp

  Det rör på sig i Angered kring frågan om bad- och gymverksamheternas överlevnad i Rannebergen och Hammarkullen. Demonstrationer har hållts på båda orterna.

 • Liv Shange med kamrater (photo: WASP)

  Socialisten Liv Shange får uppmärksamhet i svensk media

  Här är två reportage i svensk media om Liv Shange, tidigare fullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna, nu medlem i Democratic Socialist Movement i Sydafrika, som anklagas av ANC för att ha orsakat oro i ekonomin och ha utlöst...