• Tusentals tunisier har demonstrerat i solideritet med offren för terroristattacken. För att få trygghet krävs det dock ett slut på den högerpolitik som utarmar det tunisiska folket och ger utrymme för terroristerna att rekrytera. (photo: )

  Tunisien: Stoppa terrorn

  Minst tjugotre personer dog i en terrorattack utförd av beväpnade män vid Bardomuséet i Tunis den 18 mars. Den självutnämnda ”Islamiska staten”-gruppen har tagit på sig ansvaret för dådet. CWI i Tunisien fördömer starkt denna avskyvärda och...

 • Högerpolitiken slår hårdast mot dem i störst behov av psykiatrisk vård. (photo: RS Borås)

  ”Det finns ingen hjälp att få”

  Uppdrag gransknings reportage Mellan stolarna, som sändes i SVT den 18 mars, visar den mörkaste sidan av högerpolitikens nedskärningar på den psykiatriska vården. Bland annat visades ett klipp av en kvinna som slängdes ut på gatan efter att hon...

 • Ingen av de massiva demonstrationer (från högern samt till stöd för den sittande regeringen) erbjuder en väg ut ur krisen. Den socialistiska vänsterns utmaning är att erbjuda en tredje väg ur krisen som går emot regeringens åtstramningspolitik och hotet f (photo: )

  Brasilien i politisk kris

  Brasilien skakas av en politisk kris. Den 15 mars gick hundratusentals ut på gatorna i manifestationer runt om i landet, utlysta av högergrupperingar, för att protestera mot korruption och PT:s (Arbetarpartiets) regering.

 • Valuta- och räntekriget ökar motsättningarna och istället för en verklig tillväxt växer bubblorna. (photo: )

  Skärpt valuta- och räntekrig

  Måndagen den 9 mars inledde Europeiska Centralbanken (ECB) sin nya linje med kvantitativa lättnader. Ett omedelbart resultat var att ytterligare skärpa det pågående valuta- och räntekriget mellan centralbanker världen över.

 • En strejkvåg har svept över hela Nordcypern med strejker den 18 och 25 mars. På bild en av Nordcyperns större städer, Kyrenias, där strejker har ägt rum. (photo: )

  Ny strejkvåg över Nordcypern

  Den 18 och 25 mars organiserade tolv fackföreningar tvåtimmarsstrejker och demonstrationer i de tre storstäderna på Nordcypern – Famagusta, Kyrenia och huvudstaden Nicosia. Redan den 11 mars ägde en tvåtimmarsstrejk rum.

 • Skadliga luftburna partiklar kommer att öka om Förbifarten byggs och dödligheten kommer att öka med 4 respektive 3 procent i Hjulsta och Akalla. På bilden Allianspolitiker som inte bryr sig nämvärt om befolkningen i förorten. (photo: Marie-Louise Anekrans/Näringsdepartementet)

  Stoppa Förbifartens miljödiskriminering

  Förbifart Stockholms miljökonsekvenser drabbar fattigare bostadsområden i Akalla och Hjulsta särskilt allvarligt. Politikerna har insett att bilismen skapar stora hälsoproblem för befolkningen och försöker därför förflytta trafikflödet från...

 • Ännu en skottlossning i Biskopsgården. Två människor miste livet och flera skadades allvarligt. (photo: Kristofer Lundberg)

  Biskopsgården: En stadsdel i sorg och ilska

  Onsdag den 18 mars klev flera maskerade män in på restaurangen Vår krog på Vårväderstorget i Biskopsgården, Göteborg, och öppnade eld med automatvapen. Tio personer skadades allvarligt och två personer bragtes om livet. De som dödades var två...

 • S-ledda Luleå kommun vill lägga ned Vitåskolan. Det skulle leda till att vissa barn så unga som sex år tvingas åka buss 48 kilometer enkel resväg till skolan. (photo: Anna Eriksson)

  Vitådalens framtid på spel

  Den 16 mars samlades 200 oroliga föräldrar och andra från Vitå, Jämtön och omkringliggande byar till ett informationsmöte i Vitåskolan. Deras värsta farhågor besannades när de fick höra att S-ledda Luleå kommun planerar att lägga ned skolan.

 • (photo: )

  Haninge: Stoppa högerns hets mot EU-migranter

  Moderaternas Alexandra Anstrell kritiserade i kommunfullmäktige de frivilligorganisationer som hjälper migranterna med mat och kläder. Istället vill M förbjuda tiggeriet och ge polisen större befogenheter att driva bort dem. Till vad?