• Fler och större mobiliseringar mot rasism och högerpolitiken behöver genomföras även framöver. (photo: Natalia Medina)

  Rött kort åt rasismen

  Den 22 maj demonstrerade det rasistiska nätverket ”Folkets demonstration” på Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm. De stod dock inte oemotsagda då antirasister slöt upp till motdemonstration.

 • Den fyra månader långa blockaden, som RS har stött sedan starten, ledde till slut till seger. (photo: Robert Bielecki)

  Livs blockad ledde till seger

  Livsmedelsarbetareförbundets längsta blockad någonsin är över. Rainer Paus AB, som har vägrat att teckna kollektivavtal för sina anställda säljer Paus Bagarstuga i Västerhaninge. Den nya aktören som tar över den 1 juni har...

 • Nya åtstramningspaket från Tsipras. (photo: )

  Nya spikar i Syrizas kista

  Med minsta möjliga marginal antog det grekiska parlamentet det nya nedskärningspaket som har lagts fram av den Syrizaledda regeringen.

 • Hammarkullen – förort med kamptradition. RS har, tillsammans med lokala föreningar, spelat en avgörande roll i området under lång tid. (photo: )

  RS tar kampen – Ett manifest för Hammarkullen

  Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har en lång tradition av kamp och organisering i arbetarförorten Hammarkullen, beläget i Angered i nordöstra Göteborg. Nedan följer en detaljerad beskrivning av vad vi kämpar för och det...

 • En liten, men naggande god demonstration gav mersmak till den nödvändiga kampen för Järvafältets framtid. (photo: Sebastian Olsson)

  ”Järvas levande måste gå före de döda”

  Ett naggande gott organiserat torgmöte samlade i söndags ett 60-tal Tensta- och Järvabor och discgolfare till en slagkraftig protest mot de absurda planerna på att lägga en ny stor begravningsplats på Järvafältets viktigaste...

 • Allt fler instanser dömer ut Förbifarten. Kampen underifrån behöver nu återigen trappas upp. (photo: Natalia Medina)

  IEA dömer ut Förbifart Stockholm

  Statliga satsningar på att fånga in och lagra koldioxid från tung basindustri och en omprövning av motorvägsbyggen som Förbifart Stockholm. Det är ett par av rekommendationerna i en ny Nordenrapport från Internationella...