PAKISTAN: Seger för postanställda

2006-07-28 13:48:15
PAKISTAN 1 400 sparkade anställda vid posten vann i domstolen. De sparkades för en tid sedan med omedelbar verkan och utan motivering.
Under domstolsförhandlingarna kunde postmyndighetens representanter inte förklara varför de 1 400 avskedades. De avskedade har också genomfört flera protestaktioner för att få jobben tillbaka. I rädsla för att protesterna skulle spridas till andra arbetargrupper som sparkats på samma brutala sätt valde regimen till sist att gå med på att de postanställda skulle få jobben tillbaka. Denna seger är väldigt betydelsefull.
Facklig verksamhet är förbjuden inom posten i Pakistan. Under de senaste 6 åren har 2 000 fackliga aktivister sparkats från posten, som leds av en före detta general. En av de som fått sparken för att han organiserat fackföreningar inom posten är Faizal Abbas Shah, ordförande i Trade Union Rights Campaign Pakistan (TURCP – en kampanj som CWI:s medlemmar i Pakistan varit med att bilda).
TURCP har hela tiden stött de 1 400 postanställdas kamp. I bland annat Lahore, Islamabad och Karachi har TURCP genomfört olika manifestationer till stöd för avskedade.

Chaudhary Shafique
TURCP (Lahore, Pakistan)