Premiär av Laleh-dokumentär på Mixgården

2014-11-27 15:50:51
Den internationellt kända artisten Laleh växte upp i Hammarkullen, där fritidsgården Mixgården blev en viktig del av hennes liv. Offensiv var på plats på Mixgården när den nya dokumentären om Laleh hade smygpremiär fredagen den 21 november.

Jag är inte beredd att dö än är namnet på dokumentärfilmen om Laleh Pourkarim, som har världspremiär den 28 november. Laleh själv ville att Mixgården skulle få visa den före andra. På plats under filmvisningen var regissörerna Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm. Efter två års arbete med dokumentären syntes entusiasmen över att äntligen få visa upp den.

Innan filmen började visades en film med Laleh där hon framförde en personlig hälsning till Mixgården och dess besökare. Under filmens gång beskriver Laleh sin resa till den hon är idag, med start i när familjen flydde från Iran där föräldrarna var förföljda på grund av att de var politiskt aktiva. I Sverige bodde familjen i Hammarkullen och i filmen visar hon upp gatan där hon bodde.
Filmen visar hur Laleh envist har kämpat inom musikindustrin, en bransch som hon själv beskriver som hård för den som vill gå sin egen väg. Hon skriver, spelar in och producerar sin musik själv.
Under filmens gång visades tillbakablickar från uppträdanden, bland annat ftån galan i Norge efter morden på Utøya där Laleh framförde låten Some die young.

Det var nog ingen som lämnade Mixgården oinspirerad. Trots motstånd i livet, att bland annat som barn ha fått fly från land till land, har Laleh ur detta kunnat växa och arbeta med musiken som har varit ett intresse sedan barnsben.
Dokumentären Jag är inte beredd att dö än har premiär den 28 november och visas i flera städer. ■