• Brittiska soldater tar skydd i en skyttegrav. (photo: )

  Första världskriget 1914-1918

  Med anledning av att det i helgen är precis 100 år sedan Första världskriget avslutades återpublicerar vi denna Offensivspecial från 2014.

 • Alliansen går mot en splittring, men M och KD:s önskedröm är att regera med stöd av SD. Oavsett vad lär högerpolitiken och den politiska krisen fortsätta. (photo: News Øresund - Johan Wessman)

  Moderater i kris bildar regering?

  ”Moderaterna är ett parti i ideologisk och organisatorisk kris”, konstaterar Csaba Bene Perlenberg, liberal krönikör i Kvällsposten. Ändå är det just nu Ulf Kristersson som är närmast att bli statsminister.

 • International Socialist Forward (CWI Taiwan) är en aktiv och kämpande del av hbtq+-kampen. (photo: ISF)

  137 000 i Taiwan Pride-marsch

  Den 27 oktober tog 137 000 till gatorna i Taiwans huvudstad Taipei för den 16:e årliga Taipei Pride-demonstrationen. Antalet deltagare slog rekord i Taiwan, vilket återigen gör den till den största...

 • (photo: )

  Socialism på frammarsch i USA

  Vänstern i USA (Förlag Lind & Co) av Karin Henriksson är en högaktuell bok om ett USA i förändring. Det är en reportageresa fylld med intressanta samtal och historiska tillbakablickar, som tyvärr...

 • Låt det aldrig ske igen. (photo: Bundesarchiv)

  9 november 1938-2018

  ”Vilda judepogromer över hela Tyskland. Münchens judar jagas som djur”, rapporterade den svenska dagstidningen Social-Demokraten den 11 november år 1938. Fredag denna vecka är det 80 år sedan.