1 maj: Rekordmånga prenumerationer

2015-05-06 16:29:54
Offensivförsäljningen på årets Första maj gick mycket bra. Det såldes 830 lösnummer och 77 prenumerationer – förmodligen det högsta antalet Offensivprenumerationer som vi någonsin har sålt på en Första maj.

Vad gäller lösnumren måste man gå tillbaka till 1990-talet för att hitta bättre siffror. Se även artikeln om de nyvärvade medlemmarna i RS Göteborg och artiklarna om demonstrationerna runtom i landet och internationellt. 

Eftersom det sent i torsdags var oklart om Offensiv skulle komma fram i tid till Göteborg, åkte jag dit med en extra kartong tidningar från Stockholm. Försändelserna dök upp så småningom, men mitt besök var mycket uppskattat i alla fall. 

Det ekonomiska resultatet på Första maj var 28 818 kronor, vilket är lägre än förra årets otroligt höga förstamajresultat. 

April månads resultat når inte riktigt upp till målet. 43 kronor till hade behövts för att nå 50 000. I april såldes 975 Offensiv och 105 nya prenumerationer. 

I maj förväntas som vanligt mycket högre siffror på grund av den fenomenala starten på månaden. Det är fyra helger kvar på maj månad och under en av dem har Rättvisepartiet Socialisterna partikongress. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!