11-17 april: Med fokus på Offensiv

2011-04-06 16:11:32
Läs, diskutera, prenumerera på och sprid Offensiv till andra! Kampanjveckan 11-17 april vill få igång diskussioner inom hela partiet och värva fler prenumeranter.

Offensiv ges ut av Rättvisepartiet Socialisterna, men läses av många fler än partiets medlemmar. Från ungdomar, arbetare och pensionärer som stödjer vissa eller flera av de kampanjer RS driver/deltar i, till den allmänt intresserade läser Offensiv.
Autogiro-prenumeranter ger tidningen den nödvändiga stabilitet som krävs, dessutom är autogiro det billigaste och enklaste sättet att prenumerera. Normalpris är endast 30 kronor per månad, men många har en stödprenumeration på 50 eller 100 kronor per månad.

När Offensiv gick från månads- till veckotidning 1997 utvecklades och breddades Rättvisepartiet Socialisternas historiska kamp för att försvara den revolutionära marxismens perspektiv, program och taktik. Tidning- en är ett sätt att regelbundet sprida partiets politik och program i såväl historiska som aktuella frågor. Offensiv har också tjänat som en viktig motvikt när det funnits uppgivna stämningar i samhället. Ett stående tema har varit att på ett allsidigt sätt förklara att kamp lönar sig.

En marxistisk tidning ska vara en kollektiv produkt och samtidigt en organisatör. Att läsa, skriva och sälja Offensiv samt ständigt diskutera dess innehåll skolar partiets medlemmar samt utvecklar politik och program.
Offensiv är ett ovärderligt redskap att i att politiskt hålla samman partiet och knyta fasta band till sympatisörer och intresserade.
Till skillnad från alla andra tidningar är Offensiv ingen redaktionsprodukt, ingen annan väns- tertidning kan konkurrera när det gäller att ingripa med tidningen eller sälja tidningar på demonstrationer. Men fler kamrater borde skriva i tidningen, ge tips på uppslag, sälja tidningen och/eller värva prenumeranter.

Denna vecka är studiepunkten på partiföreningarna runt om i landet Offensiv och tidningens roll i ett marxistiskt parti. Läsare uppmanas också att e-posta in insändare, ta prenumeration och ge stödbidrag!
Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!