14 november Europa i protest mot EU:s stålbad

2012-11-08 15:59:35
Runt om i Europa laddar facken för den gemensamma aktionsdagen den 14 november. Strejker och demonstrationer planeras i en rad länder. Men i Sverige väljer facktopparna att hålla … ett litet seminarium.

Klart är att det blir generalstrejker i Portugal och Spanien samt en kortare generalstrejk i Italien. I Grekland och eventuellt fler länder kan det också bli generalstrejk. Beslut ska fattas i denna vecka.
Samtidigt med strejkerna kommer facken i bland annat Frankrike, Rumänien, Slovenien, Schweiz och Tjeckien att demonstrera.
Onsdagen den 14 november har alla möjligheter att bli en historisk dag, en avstamp för en upptrappad gemensam kamp mot EU:s och Trojkans svältpolitik.

Den 6 november inledde de grekiska facken en ny 48-timmars generalstrejk mot det senaste krispaketet som Trojkan påtvingat landet. Det är en generalstrejk som stannat landet samtidigt som parlamentet röstar om krispaketet.
De styrande i Grekland påstår att åtstramningen är nödvändig för att förhindra en katastrofal kollaps. Men efter år av ständigt återkommande nedskärningar har den grekiska ekonomin kollapsat. Varje dag försvinner över 1 000 jobb och en tredjedel av befolkningen har tvingats ned i fattigdom.
– De har gjort vår vardag outhärdlig. Det finns inget mer att skära på, som en arbetslös byggnadsarbetare uttryckte det.
Dagens Grekland speglar den snara framtid som hotar i många av Europas länder. EU är kapitalisternas och regeringarnas verktyg för att samordna attackerna mot Europas arbetare, unga och äldre. Därfär måste motståndet organiseras både inom det egna landet och på alleuropeisk grund. Den 14 november är bara en början.

Solidaritetsprotest mot åtstramningspolitiken!

Stockholm 14 november: Samling utanför Europahuset, Regeringsgatan 65, kl 16.30
  • Nej till Trojkans åtstramningspolitik.
  • Vår välfärd ska skötas gemensamt.
Arr: Nätverket Välfärd utan vinst

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!