14 november: Stöd Europas kämpande löntagare!

2012-10-31 13:28:17
Den 14 november blir en alleuropeisk protestdag med strejker och demonstrationer mot åtstramningspolitiken.

Aldrig tidigare har behovet av europeisk facklig solidaritet varit större. Nu uppmanar Europafacket, där LO, TCO och Saco sitter i styrelsen, till en landsomfattande aktions- och ­solidaritetsdag och vill att fackföreningsrörelsen ordnar strejker, demonstrationer, möten och andra aktioner.
Europafacket ”ifrågasätter hela grunden för åtstramningspolitiken som har förstärkts genom euroländernas finanspakt, och som genomförs efter tvång från Trojkan”.
Denna åtstramningspolitik drabbar även Sverige. Arbetslösheten har bara i år ökat med            50 000 personer. Sverige ligger i framkanten när det gäller avreg­lering och privatisering av ­välfärd och arbetsmarknad. Riskkapitalister tillåts härja fritt inom ­skola, vård, omsorg och övrig samhällelig infrastruktur.

Välfärd utan vinst i Stockholm uppmanar till en solidaritetsprotest mot åtstramningspolitiken.
Samling utanför Europahuset, Regeringsgatan 65, kl 16.30 onsdag 14 november.
  • Nej till Trojkans åtstramningspolitik.
  • Vår välfärd ska skötas gemensamt.

Nätverket Välfärd utan vinst

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!