150 på möte till Mixgårdens försvar

2009-06-04 12:50:52
I förra veckan (den 28 maj) samlades nära 150 personer till Mixgårdens försvar i Hammarkullen. Det var framförallt ungdomar, men också boen­de i Hammarkullen, förening-ar, representanter från sko- lan, förskolan, kyrkan, Rättvisepartiet Socialisterna m fl.

Personalen har kritiserats för att de tillät ungdomarna att bjuda in politikerna till en dialog om behovet av Mixgården.
– Men vi är här för området och ungdomarna, inte för politikerna. Vi har ett annat perspektiv, menade Lina Renholm-Nyby.
– Om nedskärningarna blir verklighet är det att slänga igen dörren i ansiktet på de unga, sa Teddy Paunkoski, som arbetar på Mixgården.
Politikerna försökte slingra sig och påstod att man satsat på Hammarkullen, men nu måste spara.
Kristofer Lundberg från Rättvise-partiet Socialisterna, aktiv i Hammar­kullen, fick applåder då han avslöjade politikernas påståenden.
– Hammarkullen fick inte mer resurser ens under högkonjunkturen, utan drabbades även då av nedskärningar. Kommunen måste kräva mer pengar av staten för att kunna satsa på skola och fritidsgårdar, sa Kristofer och fortsatte:
– Om ni trodde att ni såg en massrörelse i Hammarkullen 2004 för vårdcentralen, då har ni inte räknat med det motstånd som kommer att resas för att försvara Mixgården. Inte en krona ska skäras ned! avslutade Kristofer.
Margret Heirås, förälder, förklara­de:
– Jag flyttade till Hammarkullen 1991 och möttes då av samma sak, man skulle lägga ned Mixgården. Vi fick kämpa i flera år för ungdomsgården. Det ska inte sparas, det ska rustas upp.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!