”16 sidor kräver framförhållning”

2012-05-17 16:30:18
– Jag kommer att prata om bland annat nyhetsvärderingen, säger Gunvor Karlström, chefredaktör för tidningen Internationalen. Hon är en av inledarna på seminariet: Vem berättar sanningen? – Media, propaganda och alternativet på Offensiv nr 1 000-stormötet den 19 maj.

– Visst tas det upp intressanta ämnen i mainstreammedia såsom vård- och mutskandaler. Frågan är hur nyheter­na tolkas. Också människosynen, där vi vänstertidningar kan bidra med en annan värdering.

Nu när Offensiv ska gå upp till 16 sidor som Internationalen redan har, har du några råd?
– Framförhållning blir ju ännu viktigare liksom ordentliga avdelningar; utrikes, inrikes, kultur m m. Tillgångar som att knyta intressanta personer till tidningen, ha en levande insändarsida (som någon jobbar med) och ett rejält bildarkiv behövs. Försök komma med någon överraskning, som läsarna inte hade väntat sig, varje vecka.
– Internationalen har försökt tänka på det efter att vi fick kritik att ­vara för förutsägbara.
Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!