18 000 namn mot vinst i välfärd till LO

2012-11-08 15:20:29
Rättvisepartiet Socialisterna har under året samlat in 18 000 namn mot riskkapitalisternas plundring av vård, skola och omsorg. Onsdagen den 7 november överlämnades namnlistorna till LO och Kjell Rautio från LO:s välfärdsutredning.

– Vi menar att LO måste trappa upp det här arbetet i enlighet med LO-kongressens beslut om en non profit-princip. RS har sällan haft en namninsamling med så stort stöd. Frågan har växt under årets gång och debatteras nu dagligen i riksmedia. Det här kommer att vara den huvudsakliga inrikespolitiska frågan fram till valet. Ett extremt klassamhälle håller på att växa fram, säger Elin Gauffin för Rättvisepartiet Socia­listernas VU och fortsätter:
– Att ett tydligt förbud mot vinst­drivande bolag måste till är helt uppenbart i och med den politiska laguppställningen. 8 av 10 i befolkning­en är emot vinster i välfärden medan 8 av 10 politiker är för, enligt olika undersökningar. Svenskt Näringsliv, Almega, Friskolornas riksförbund och Vårdföretagarna har inlett en jättekampanj för sina extremt profitabla vinstsystem – då måste LO och facken trappa upp. Det handlar om arbetarklassens möjlighet till lika vård och utbildning. Det handlar om löner och anställningsvillkor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!