2 december: Stormöte med Asylrörelsen i Stockholm

2012-11-28 16:05:53
Söndag den 2 december, kl 13.00 på ABF Sundbyberg, Esplanaden 3, är det dags för det tredje stormötet med Asylrörelsen i Stockholm.

Asylrörelsen i Stockholm har ett mycket bra arbete att utvärdera, t ex segern för Siavat Rahimi som fick uppehållstillstånd, brevkampanjen mot flygbolagen, det fackliga uppro­pet mot tvångsutvisningar, det lyckade Asylforumet på Stockholm Pride m m. Och stormötet kommer att ta sikte på nya viktiga strider.

Ur programmet:
Kl 13.00: Kampen för hbt-flyktingar.
Kl 13.40: Asylkampen 2012/2013 följt av olika workshops.
Det kommer också att komma hälsningar från Ayman Amin (människorättsaktivist från Sudan) och Fares Mahmud (nyss hemkommen från Syrien, dit Sverige utvisade honom till tortyr).
Asylrörelsen i Stockholm är ett nätverk bestående av Iranska flyktingars riksorganisation och -förbund, Rättvisepartiet Socialisterna, ’Varken hora eller kuvad’, Kurdiska Framtidsrörelsen i Syrien, Etiopiska flyktingföreningen, Riksförbundet Barnen Först, Casa Peru, Afghanska föreningen samt enskilda aktivister.
Sedan maj 2011 har Asylrörelsen i Stockholm tillsammans med passa­gerare stoppat 9 deportationsförsök på Arlanda och drivit offentliga kampanjer som har bidragit till uppehållstillstånd åt 13 politiska flyktingar från Iran samt ett stopp för utvisningar till Syrien.
Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!