200 demonstrerade mot flyktingpolitiken

2010-12-17 20:22:56
Lördagen den 11 december demonstrerade runt 200 personer mot den inhumana flyktingpolitik som Sverige bedriver.

Initiativtagarna för demonstrationen var Somaliska Riksförbundet och Somaliska förbundets distrikt i Västra Götaland. Rättvisepartiet Socialisterna var med och organiserade demonstrationen. En av talarna var Adam Muhammed. Han informerade om varför de demonstrerade och om somaliers situation i hemlandet.
– Många flyktingar kommer från just Mogadishu och det är en katastrofal situ-ation i området de befinner sig. Återvänder flyktingar dit riskerar de att dö.
Från Rättvisepartiet Socialisterna tala­de Amer Mohammed Ali. Han talade om vikten av kamp mot den inhumana flyktingpolitik som Sverige bedriver.
– Svensk flyktingpolitik har förvärrats under 20 års tid, till det den är idag, oavsett vilka partier som suttit i regeringsställning. Samtidigt har det visats gång på gång att genom kamp kan man tvinga tillbaka Migrationsverket. Ett tydligt exempel på det är 2005 års protester. Över 20 000 personer gick ut på gatorna, vilket ledde till att över 10 000 fick uppehållstillstånd. Och det är det som behövs idag.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!