4 000 namn mot utförsäljningar

2011-09-28 21:55:52
Måndagen den 26 september demonstrerade närmare 200 personer med Nätverket mot utförsäljningarna i Bredäng och Kärrtorp, Nätverket rädda Hyresrätten och Hyresgästföreningen Sydost i samband med fullmäktigemötet i Stockholms stadshus.

Demonstrationens konferencier var Kristina Öberg. Tal hölls av Peggy Jönsson från Nätverket Rädda hyresrätten och boende i Kärrtorp, Daniel Harc från Hyresgästföreningen samt representanter från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Peggy Jönsson läste upp ett brev från 80-åriga Hjördis som bott i Kärrtorp sedan kvarteret Arkö bygdes 1949, om hennes ilska och besvikelse över Svenska Bostäder och det moderata borgarrådet Joakim Larssons beslut.
Efter att brevet lästs upp, lämnades namnlistor med 4 000 underskrifter över till Joakim Larsson.
Musik spelades av punklegenden och trubaduren Johan Johansson som uttryckte sitt ­förakt för ”kaffelatte-Söder” och borgerliga stockholmare.

Flera protester kommer inom de närmaste veckorna, då beslutet tas den 17 oktober.
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer alla initiativ till kamp mot den brutala privatiseringspolitik som Moderaterna i Stockholms stadshus bedriver.
Det behövs en proteströrelse som kämpar för att stoppa ombildningarna, för bra ­kommunala bostäder och att miljonprogrammen rustas upp på hyresgästernas villkor.

Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!