40 000 mot Trump på blott 24 timmar

2016-11-16 12:28:56
Det otänkbara hände – Donald Trump vann. Vidare har Republikanerna tagit kontroll över båda kongressens kammare. De planerar nu att utlösa en våg av attacker mot de mest sårbara i samhället. Detta får inte ske obesvarat.

Vi måste stå enade och återuppliva solidariteten i den gamla arbetarparollen ”En attack mot en är en attack mot alla”. Vi måste bygga upp ett motstånd mot Trump och högern.

Bara timmar efter att det stod klart att Trump hade vunnit uppmanade Socialist Alternative (CWI:s sympatisörer i USA) tillsammans med Socialist Students och Movement for the 99% till massprotester över hela landet för att ena kampen mot sexism och rasism samt för att börja bygga rörelsen mot Trump och miljardärsklassen. På mindre än 24 timmar hörsammade uppemot 40 000 vår uppmaning.

Antalet människor, framför allt unga, som deltog i de olika städerna är elektrifierande: 10 000 i New York, 6 000 i Philadelphia, 10 000 i Boston, 6 000 i Seattle och 5 000 i Oakland. Våra protester var toppnyheter på nyhetssändningar och media runtom i hela landet och internationellt, från CNN till The Guardian. 

Detta är bara början. Redan planeras det för massiva landsomfattande protester vid Trumps installationsceremoni den 20-21 januari för att ge en tydlig signal om att vi avvisar hans högerpolitiska agenda som innebär trångsynthet och en politik som bara gynnar storföretagen. 

Vi måste bygga en gräsrotsrörelse mot hoten om eskalerade massutvisningar och planerna på att slå ned mot muslimska grannskap samt mot fler attacker. Socialist Alternative kommer att vara i förgrunden i bygget av dessa rörelser och demonstrationer samt i att organisera breda koalitionsgrupper i grannskap etcetera för att stå enade mot det trångsynta hatet.

Men för att utmana Trumps agenda behöver vi din hjälp. Vi behöver de miljoner människor som stod för Bernies politiska revolution att gå med i bygget av en självständig gräsrotsrörelse som kan stå emot de kommande brutala attackerna från Trump och högern. 

I USA uppmanar Rättvisepartiet Socialisternas systerparti Socialist Alternative till att gå med i partiet, delta i rörelserna samt att donera pengar till kampen. I Sverige uppmanar vi dig till att gå med i RS och CWI samt att ta kampen mot den ökade rasismen som göds och upprätthålls av den rådande högerpolitiken. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!