400 tågade med Asylrätt 2014

2013-03-27 16:43:50
På internationella dagen mot rasism den 21 mars (Sharpevilledagen) demonstrerade 400 personer i Göteborg tillsammans med kampanjen Asylrätt 2014 som satts upp av Ingen människa är Illegal.

En stor del av demonstranterna var själva asylsökande och flyktingar och för dem medförde demonstrationen trots den stämningshöjande sambaorkestern Kiriaka i täten en känsla av allvar.
Bland den stora andelen av iranska flyktingorganisationer spreds informationen om en utvisning av Parvaneh Sarabadiani som under dagen hade förflyttats från Flen till Göteborg för att utvisas till Iran från Landvetter på fredagen den 22 mars (läs artikeln bredvid).
Asylrörelsen i Göteborg hade i sitt tal tänkt uppmana demonstranter till att delta på protester på flygplatsen. Men av någon anledning hade Asylrörelsens talare tagits bort från talarlistan. Tyvärr fick inte heller Parvanehs syster möjlighet att ­uppmana demonstranterna att delta på Landvetter.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS), som välkomnar alla initiativ som tas mot rasism och för asylrätten, har också ställt sig bakom Asylrätt 2014 och dess krav.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!