6 december: Demonstrera mot nazistmarschen i Salem

2008-11-19 17:43:52
Stockholm: Demonstrera mot nazistmarschen den 6 december. Samling: Kl 12.00 Salem Centrum.

Elevkampanjen trappar nu upp sin kampanj Sänk Rasismen inför den stora demonstrationen mot nazisternas marsch den 6 december. Bokbord hålls på tiotal skolor, stormöten är inplanerade, torgmöten ska hållas runt om i Stockholm. Två lyckade torgmöten har redan  hållits och tusentals flygblad har spridits.

Flera gånger per år tillåts nazister marschera genom Stockholm med konsekvensen att tusentals människor inte vågar gå ut. Nazisterna som samlas i Salem är öppna Hitlerdyrkare och använder sig av våld misshandel som politisk metod.
I höst har nazister oprovocerat attackerat bl a en hyresrättsdemonstration i Stockholm den 18 oktober och den 28 september gick nazister bärsärkagång genom Göteborg med följden att sex personer misshandlades.
I Stockholms tunnelbana sparkades en mörkhyad man ner av en nazist som sen gjorde Hitlerhälsning.
Det är möjligt att på fredlig väg stoppa nazisternas våld, helt enkelt genom att antirasister helt enkelt är tusentals fler som ställer sig i vägen och säger ”Inga nazister på våra ga­tor”.

Så stoppades nazisternas marscher på 1990-talet, så stoppade nyckelupproret i Nyköping nazisternas torgmöte och i Göteborg samlade Elevkampanjen tillsammans med Socialistiska studenter och Rättvisepartiet Socialisterna en blockad med 800 personer som stoppade nazisterna i svenska motståndsrörelsen.
Detta visar att det är aktiv kamp som stoppar nazisterna. Inte att tiga ihjäl dem, vilket är rådet från många politiker.
Det är farligt att inte demonstrera, för är det något vi vet är det att om de tillåts komma fram utan motstånd så ökar nazisternas våld.

Slut upp i Nätverket Mot Rasisms demonstration i Salem!
Bli aktiv. Gå med i kampanjen Sänk Rasismen, och kom på Nätverket Mot Rasisms torgmöte nu på lördag 29 november 12.00 Hötorget.
Hemsida: www.elevkampanjen.se Tel: 08-724 99 62.
Antirasist i stockholm

 RS / Elevkampanjen kämpar för ▼

  • Låt inte nazister ta över Stockholms gator – inga fler nazistmarscher.
  • Rusta upp förorterna. Gemensam kamp mot rasism – för jobb och för att stoppa nedskärningar i skola, vård, äldre­omsorg och barnomsorg.
  • Återinför rätten till asyl – amne­sti åt gömda och asylsökande flyktingar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!