8 mars Luleå: Slå tillbaka kvinnohatet!

av RS Luleå

I Luleå samlar 8 mars-kommittén för andra året i rad till en demonstration för att göra kampen gällande på kvinnodagen, i år under rubriken ”Slå tillbaka kvinnohatet”.

– Vi är med och arrangerar den här jätteviktiga manifestationen för att upplysa och ge plats åt de kvinnor som är på flykt, har flytt eller tvångsdeporteras tillbaka till ett land med krig och förtryck. Till de mödrar som tvingas ta farväl av sina barn, de systrar vars enda chans till uppehållstillstånd är familjeåterförening, till de kvinnor som inte får stanna och väntar stening eller tvångsgifte när de återvänder. Kort sagt: Vi vill ha ett samhälle som skyddar utsatta kvinnor oavsett bakgrund och vi behöver en flyktingpolitik som är jämställd och rättvis! säger Maira Karlson Alves Dias från Låt Oss Leva. 

– När välfärden attackeras och kvinnofientliga och rasistiska högerpartier är på frammarsch är kampen på internationella kvinnodagen ännu viktigare. Arbetarkvinnor drabbas hårdast när vård och skola dras ned, medan de rika får skattesänkningar och tredubblat RUT-avdrag. Vi vill avslöja hyckleriet bakom till exempel S-ledningens ”jämställdhetsintegrering” i Luleå, när de tillsammans med M samtidigt gör historiska nedskärningar, säger Liv Shange Moyo från Socialistiska Feminister.

Förutom Låt Oss Leva blir det tal av elever från Scenskolan i Luleå, Socialistiska Feminister samt Boden mot Rasism. 

Dessutom kommer det att bli poesi, musik och andra framträdanden när demonstrationen kommer fram till Lillan, där det också kommer att finnas matiga mackor och fika under diskussionerna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!