Äldrevårdsupproret i Luleå demonstrerar igen 2 februari

2019-01-09 12:15:30

foto: Lars Bjersing
Kom med i upproret – slut upp den 2 februari. De har även sträckt ut sin hand till fler orter att ha samtida manifestationer.

Äldrevårdsupproret i Luleå förbereder just nu sin andra demonstration. 

Klockan 13 lördag den 2 februari hoppas upprorsmakarna att ännu fler personal, anhöriga, framtida vårdtagare och andra oroade lulebor ska sluta upp vid Gula Paviljongen och gemensamt höja rösten för att äldrevården måste få kosta.

Äldrevårdsupproret har samtidigt sträckt ut händerna till andra orter att ansluta med protester och manifestationer samma dag. Det pågår också en diskussion om att söka stöd hos andra grupper som har samma intresse av att ta strid mot den ohållbara nedskärningspolitiken – exempelvis inom psykiatrin, förskolan, skolan och fritids, men även bland Regionens sjukvårdspersonal som flera gånger de senaste månaderna rutit ifrån mot sina orimliga arbetsförhållanden.
Lule-rapparen Sucre samt rikskände Kitok från Jokkmokk ger också sitt stöd till Äldrevårdsupproret och kommer att uppträda under demonstrationen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!