Allt färre flyktingbarn får stanna

2012-10-18 14:21:07
Samtidigt som allt fler barn och unga flyr för sina liv, fortsätter Sverige att utvisa dem.

Abdullahi, som är autistisk, flydde från Somalia när han var barn. ­Italien var det första EU-land han anlände till. Eftersom han ständigt blev misshandlad där och hans moster bor i Sverige, flydde han hit i hopp om ett bättre liv. I somras blev han utvi­sad tillbaka till Italien och hamnade på gatan.
Det här är bara ett exempel av många på vilka konsekvenser som väntar ett barn efter Migrationsverkets inhumana beslut. De flyktingbarn som blir kvar i Sverige tvingas leva under dåliga villkor.
SVT har granskat flera privata och vinstdrivande hvb-boenden för ensamkommande flyktingbarn. Ett 40-tal privata bolag driver dessa verksamheter, bland annat riskkapitalbolagen Carema och Attendo.
Skandaler som glassplitter i sovrummen, avsaknad av journalanteckningar samt slitna och hälsofarliga lokaler har rapporterats.

Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!