Ambulanser privatiseras

2007-03-21 14:05:20
Räddningstjänsten har nu överklagat Länsrättens beslut att privatisera ambulansverksamheten i Storgöteborg. Det var i december förra året som beslutet togs att låta Ulricehamnsföretaget Ulfab ta över hela verksamheten under fem års tid med möjlighet att förlänga ytterligare tre år, med start från oktober 2007.
Hittills har ambulansverksamheten drivits av Räddningstjänsten i Storgöteborg. Ulfab har sedan tidigare tagit över all verksamhet i Östergötland och får nu göra samma sak i Göteborg och kringliggande kommuner, med undantag för de tio procent som får vara kvar i Sahlgrenska Universitetssjukhus regi.
Privatiseringen är värd 80 miljoner kronor och berör ca 120 anställda.
Peter Henriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!