Angered: Rör inte våra skolor!

2011-09-21 16:06:35
”Skolorna i Angered behöver förändras”, heter det i ett brev som gått ut till föräldrar och boende i Angered och är temat på 10 informationsmöten. Att skolorna behöver förändras, kan vi nog alla hålla med om. Det visar inte minst de demonstrationer som i våras uppvaktade SDN politikernas möten.

Men vad säger brevet som gått ut från Angereds tjänstemän?
I brevet påstås att ”Det finns för få elever i för många skolor i Angered” och att ”Det gör att mycket pengar går till skollokaler när det egentligen skulle kunna gå till elevernas undervisning”.
Rättvisepartiet Socialisterna varnade för att detta var en dold plan på skolnedläggningar. Det är fråga om förtäckta nedskärningar där de vill lägga ut rökridåer för att komma undan protester vid nedläggningar av skolor. På ett möte i Hammarkullens Folkets Hus den 12 september med Angereds tjänstemän informerades 50 föräldrar om detta. 40 miljoner kronor ska sparas, förslaget är två nedlagda skolor.

Politikerna ska fatta beslut om hur skolorna ska förändras och tjänstemännen ska lämna förslag på skolomorganisering. Tjänstemännens förslag kommer att presenteras för politikerna den 30 november. De menar att föräldrarnas åsikter ska ligga till grund för förslagen. Men såväl föräldrar som lärare har redan demonstrerat sin åsikt så många gånger.
Tjänstemännen försökte visa att det skulle vara en satsning att lägga ned två skolor för att pengarna då skulle gå till lärare istället för lokaler. Men föräldrarna på mötet var eniga om att detta inte var någonting annat än en nedskärning och att man vägrade gå med på att stänga skolor. Tjänstemännen ska inte få använda oss föräldrar som någon demokratisk täckmantel för att driva igenom skolnedskärningar i form av nedlagda skolor, blev budskapet.

Våra gemensamma krav bör vara:
  • Inga skolnedskärningar.
  • Inga skolnedläggningar.
  • Mindre klasser – ökad lärartäthet.
  • Barnen ska inte betala krisen.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!