ArbetarInitiativet tar strid mot klassamhället

2009-04-01 17:57:29


Stämningen var hög bland de 140 på ArbetarInitiativets lanseringsmöte i Stockholmsförorten Tensta.

Stämningen var på topp bland de 140 deltagarna när ArbetarInitiativet – antikapitalistiska EU-motståndare för jobben, välfärden och klimatet bildades i lördags den 28 mars i Tensta träff. Kontrasten mot LO-toppens och socialdemokraternas pågående bonus- skandaler kunde inte vara större.

ArbetarInitiativet som lanseras nu för att ställa upp i EU-valet den 7 juni deklarerar att det som brukar kallas ”det minst onda”, d v s S, V och MP, inte längre är gott nog.

Medan inget av dessa partier till exempel vet vad de ska säga om den sena­ste veckans bonus- och pensionsskandaler för de­ras vänner i LO-ledningen och därför håller tyst, genomför ArbetarInitiavet en serie protestaktioner mot bonusar och aktieutdelningar vid AB Volvos och Swedbanks bolagsstämmor den 1 respektive 24 april.
Medan S och V i Västernorrlands landsting gemensamt försvarar en nedskärning av 500, d v s vart sjätte, jobb på Sundsvalls sjukhus är det en kandidat för ArbetarInitiativet, RS:aren och sjuksköterskan Per Johans- son, som manar till massprotester.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!