Arbetsgivarna på krigsstigen

2016-04-13 17:09:10
Förutom upptrappad strejk har Målareförbundet även begärt sympatiåtgärder av övriga fackförbund som ingår i 6F-fackens samordning – Byggnadsarbetareförbundet, Elektrikerförbundet, Fastighetsanställdas Förbund, Seko och Musikerförbundet.

Detta har i sin tur fått arbetsgivarna, Måleriföretagen i Sverige att helt tappa fotfästet och odla konspirationsterorier. 

– Det är tydligt att Målareförbundet agerar enligt en större spelplan som är satt av 6F. Det är uppenbart att Målareförbundet inte vill se en lösning, säger Björn Hellman, vd på Måleriföretagen, i ett pressmeddelande.

Måleriföretagens frontalangrepp mot ackordssystemet ger facket inget annat alternativ än strejk. Arbetsgivarna vill, som Målareförbundet påpekar, ”svälta ut ackordslönesystemet från marknaden, vilket i sin tur innebär kraftiga lönesänkningar för våra medlemmar”.

I en intervju i LO:s tidning Arbetet den 12 april säger Måleriföretagens vd Björn Hellman att det kan bli en långvarig konflikt. Därför är det riktigt att trappa upp och begära stödåtgärder.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!