Att födas med silversko i munnen

2011-07-14 10:47:28
Aftonbladet uppmärksammade i dagarna att paret Victoria och David Beckham fått en efterlängtad dotter, efter att tidigare ha haft tre söner.
När man samtidigt läser om att två miljoner barn riskerar att svälta ihjäl i Afrikas horn, kan man inte annat än äcklas av hur ”blaskan” normaliserar överklasslivet.
”Glöm Suri Cruise, den här babyn kommer att bli seriöst häftig”, säger en ”källa” till Aftonbladet. ”Häftig” syftar förstås till det faktum att Harper Seven (andra namnet syftar på numret på David Beckhams fotbollströja!) kommer att bli ett bortskämt barn och få en massa dyra kläder. 

Nu kommer Tom Cruises Suri ”få en fajt om titeln som Hollywoods yngsta modelejon”. 
Det är klart, vad “fajten” handlar om är ju att se vem som kan slösa mest pengar på kläder till barn som bara kan använda de ett kort tag innan de växer ur dem.
Victoria Beckham har redan beställt ett par specialtillverkade baby­­-skor från Christian Louboutin, komplett med de röda sulorna som utmärker det exklusiva skomärket.
Suri Cruise har å sin sida som femåring redan en garderob som är värt 21 miljoner kronor. Bara hennes skor är värda en miljon.
För att få ett perspektiv på det hela kan vi ta ett räkneexempel: En arbetare som tjänar 25 000 kronor i månaden och jobbar under 40 år skulle bara kunna få ihop 12 miljoner kronor, före skatt.

Suri hade förresten ett annat försprång i livet. Tom Cruise och Katie Holmes är ju med i Scientologikyrkan som skapades av science fiction-författaren L. Ron Hubbard. En av hans läror är att för att barnet inte ska påverkas negativt under födseln ska förlossningen ske under tysktnad. Skrik från mamman eller uppmaningar om att “krysta” eller “ta i” kan få konsekvenser i framtiden för barnen!
Förutom att bli till äckligt bortskämda barn är också könsrollerna klara i Bechhamfamiljen. ”Källan” avslöjar nämligen att ”Victoria älskar sina tre söner, men vill ha en flicka som kan vara med henne när sönerna spelar fotboll, med sin pappa”. Det är ju tur att barnet duger till något.
Nä, jag säger som Majakovskij: Ananas järpe, frossa och njut, borgare snart är din saga slut!

Markus Kollbrunner

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!