Av ”röd-grönas” många löften om satsningar blev till nedskärningar

2012-07-11 15:15:22
Metro Göteborg rapporterade den 25 maj om att många av de rödgrönas löften inte har uppfyllts.

De tomma löftena handlade bland annat om hur det skulle satsas på unga, skola och förskola.
Ett av dessa löften är frågan om ”Nattis” – det vill säga nattverksam­het inom barnomsorgen – där politikerna lovat nattisverksamhet inom samtliga stadsdelar, vilket inte har genomförts.
Istället har politikerna hotat med nedläggning av  ”Nattis” på Hisingen. Där gav RS-medlemmar stöd och kämpade tillsammans med de berörda mot politikernas förslag, vilka tvingades att backa.
Samtidigt lovade politikerna att satsa på skolan och på mer personal. Detta har resulterat i stängda skolor och personal som har tvingats gå.
I Angered exempelvis, stängdes två skolor och mellan 70 och 80 personer från skolpersonalen tvingades sluta. Samtidigt har det inte gjorts några reella satsningar på fler ungdomsjobb.
Nu säger sig politikerna vilja satsa igen. Men det har vi hört förut.
Det går att stoppa nedskärningspolitikerna och kamp lönar sig!

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!