Avhoppen i Umeå fick Per Johansson att gå med i RS

2010-03-31 16:45:03
Tågföraren Per Johansson, känd för sin roll som stridbar ordförande i tunnelbanefacket Seko klubb 119 tills han sparkades av Connex år 2005, gör efter flera års uppehåll comeback både som medlem i RS och kandidat på RS valsedel.

Avhoppen i Umeå avgjorde frågan. Och Per Johansson är svidande i sin kritik av hur kretsen kring Jan Hägglund brutit med RS.
– Det är patetiskt, kort sagt. Och se hur tacksamt de nu tar emot applåder från både borgare och sådana som till exempel stalinisterna i KP, som de tidigare sett som politiska fiender.
Avhopparna har enligt Per Johansson aldrig kunnat lyfta näsan och blicken utanför Umeå.
– Skälen till utbrytningen är e­goistiska, att de helt enkelt vill in i stugvärmen för att få en trevligare stämning. Beskyllningarna mot RS för samarbete med våldsamma grupper är helt enkelt o- sanna.
Per Johansson har under lång tid följt alla vänsterorganisationers utveckling.
– LO:s totala kollaps idag mås­te utmanas och under den period jag inte varit politiskt aktiv har RS haft den bästa orienteringen. Inga andra har varit i närheten av de råd, det stöd och det program som RS har gett och drivit i till exempel fackliga frågor.
– Jag ställer upp för RS nu därför att det behövs en socialistisk politik och på sikt ett nytt arbetar­parti, avslutar Per Johansson.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!