”Avslöja nedskärningspolitikerna!”

2010-09-09 15:55:13
I Sundsvall präglas valrörelsen av politiker som i åratal har skurit ner på vård och skola, men som nu ­påstår att de ska satsa och rusta upp.

Rättvisepartiet Socialisternas främsta uppgift i valrörelsen är att försöka avslöja dessa nedskärningspolitiker och visa på vad de har gjort och inte på vad de säger.
Vi måste också varna för rasister­na i Sverigedemokraterna. SD har blivit rumsrena i Sundsvall. I augusti deltog de i debatter på drakfestivalen med andra kommunpolitiker. Vi har sett deras ledamöter i kommunfullmäktige stå och småprata med Alliansens valarbetare.
Varken högeralliansen eller de rödgröna i kommun och landsting är trovärdiga.
Det är upprörande att se den stora reklamen moderaterna kör med i landstinget: ”Upp till kamp för vården” eller sossarnas reklam om ”Trygg vård när du behöver den”. Detta samtidigt som samma partier slaktar vården medan personalen sliter ont på Sundsvalls och Örnsköldsviks sjukhus.
Vi försöker betona behovet av kamp. Det behövs ett uppror över hela landet för att kräva tillbaka resur­serna som skurits bort från skola och vård.
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!