Bara 1/3 av umeborna stödjer satsningen på Kulturhuvudstadsåret

2009-07-08 14:03:32
I en opinionsundersökning som har genomförts på uppdrag av Västerbottens-Kuriren framkommer att bara en tredjedel av umeborna stödjer kommunledningens satsning på att göra Umeå till eu- ropeisk kulturhuvudstad år 2014.

– Siffrorna är spektakulära. Trots att alla de etablerade partierna, media och många ur den så kallade kultureli-ten stödjer satsningen är motståndet bland umeborna starkt, menar Ing­rid Eriksson, ledamot i Umeå kommunfullmäktige, för Rättvisepartiet Socialisterna (RS).
RS har som enda parti i kommunfullmäktige gått emot miljonsatsning­en på kulturhuvudstadsåret.

– Samtidigt som kommunledning­en vill satsa över 100 miljoner på kulturhuvudstaden diskuterar man nedläggningar av biblioteksfilialer och överger målet på att minska antalet barn i förskolegrupperna, berättar Ingrid Eriksson.
– Kommunledningen skär ner på vardagskulturen, men vill satsa på elitkulturen.
 
Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!