”Bemanningsföretagens Dag” rött skynke för Jobbupproret

2010-04-07 13:46:38
Jobbupproret för fasta jobb och nej till bemanningsföretag konstaterar att facken i årets avtalsrörelse hittills har ställt frågan om de otrygga jobben i centrum utan att va­ra beredda till strid för att lö­sa den.

På det planeringsmöte som hölls i ABF-huset på tisdag kväll, efter en kortare uppvaktning av Svensk Handel, var enigheten stor om behovet  av att samla de radikala krafterna in­om hela fackföreningsrörelsen bak­om en fortsatt kamp för att trycka på underifrån i dessa frågor.
I ett nytt försök att elda på i den fortsatta avtalsrörelsen planeras närmast en livlig protest utanför Wennergren Center i Stockholm, där arbetsgivarna i branschen håller årsmö- te och firar ”Bemanningsföretagens Dag” den 22 april. Detta sker utmanande nog med IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä och ar- betsmarknadsminister Sven-Otto Littorin som inbjudna gäst- och festtala­re.
Två av Jobbupprorets huvudpersoner, Lagenaarbetarna Patrik Olofsson och Jessica Moya, är också in- bjudna att tala i Kungsträdgården un­der Vänstertågets 1 maj.
Det finns även preliminära planer på att samla till en arbetarkonferens kring Jobbupprorets nyckelfrågor den 29 maj, där avtalsrörelsen kan utvärderas och nya initiativ diskuteras.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!