Biskopsgården: Politiker backar efter protester

2009-10-07 17:29:25
Omkring 100 personer demonstrerade utanför politikernas möte i Biskopsgården på uppmaning av föräldrakommittén. Stängningen av ”nattis” drogs då tillbaka. Nattis är den enda förskolan i Göteborg som har öppet nattetid och på röda dagar.

Politikerna hörde utan tvekan de tal som framfördes, men de vågade inte komma ut och möta demonstranter­na trots att de fått en inbjudan från föräldrakommittén. Det är lätt att genomföra nedskärningar bakom stängda dörrar, men det är uppenbar­ligen inte lika lätt att försvara dem.

I Biskopsgården ska man skära ned med 33 miljoner kronor. Totalt i Göteborg är det över 450 miljoner kronor som ska skäras ned i stadsdelsnämnderna, en summa som ing­en begriper var den ska komma ifrån.
Murat Solmaz, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Bi-skopsgården, höll ett bejublat tal un­der protesten.
– Varför ska barn och gamla beta­la för en krisnota som har skickats till oss från spekulanter, deras nyliberala politiker och kapitalister? Det brinner i Biskopsgården, detta är ett resultat av nedskärningarna på 90-talet. Politikerna kallar oss för gangstrar, men det är de som är gangstrar!

Liknande nedskärningar görs öv­er hela Göteborg och protester plane-ras i fler förorter.

Kristofer Lundberg
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!