Bobby Seale till Göteborg

2012-04-29 03:58:28
Bobby Seale var tillsammans med Huey P Newton grundare för The Black Panther Party. Bobby Seale blev rörelsens ordförande och snabbt en av FBI:s mest övervakade individer. I slutet av april anländer Bobby Seale tillsammans med Stephen Edwards till Göteborg och kommer att framträda under ett 3-dagars fullsmäckat schema runt omkring i Göteborg.

1 maj – Svarte mosse Biskopsgården kl 17.00-20.00

Denna dag kommer vi att fira arbetarnas dag i Biskopsgården tillsammans med Bobby Seale som kommer att hålla ett inspirationstal för rättvisekämpar i Sverige samt musik uppträdanden från Dirty Crowd, Bigry Mac, och det blir även tal från Pantrarna för upprustning av förorten i Göteborg och Megafonen från Stockholm!

2 maj – Hammarkullens Folkets hus kl 15.00-20.00

Bobby Seale: Changing conditions for urban mobilization and resistance in the USA: the 1960s and the present.
Bobby Seale föreläser + panel + diskussion. Kl 17.45-20 Pantrarna för förortens upprustning och hiphopkollektivet Dirty Crowd – ger kommentarer, visar film och rappar.


3 maj – Folkets Hus Järntorget kl 18.00-20.00

Bobby Seale ska föreläsa om samhällssituationen under 1960-och 70-talet och om arbetet för demokratiska rättigheter. Vilka hinder stötte man på under arbetet? Hur mottogs man av medborgare, politiker, polisen och internationellt?

Murat Solmaz

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!