Boden: Allianslobby för fler friskolor

2009-10-01 15:42:50
Boden har som många andra städer skakats av borgarnas nedskärningspolitik. Nu planeras det för ytterligare nedskärningar inom skolan.

Utan något som helst långsiktigt tänkande vill den borgerliga alliansen, som i Boden även bestått av V och MP, lägga ner ytterligare en skola för att tömma centrum på kommunala skolor.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Rigmor Åström (M) och förvaltningschefen menar att minskat antal elever och ökat antal friskolor skulle vara anledningen till ytterligare kommunala nedläggningar, men beslutar utan att blinka om ökat antal platser i friskolor och välkomnar öppnandet av nya friskolor varje år.
RS kräver att skolslakten stoppas, att beslut om nedläggningar av skolor rivs upp. Samt inga större klasser, fler pedagoger och ökat antal elevvårdande personal.
Det behövs en gemensam kamp av föräldrar, skolpersonal och fackförbund mot kapitalismens privatiseringspolitik. Pengar ska gå till välfärd, inte till bonusar och banker – vi vägrar att betala för krisen.
Raymond Ohlson
Lärarstudent

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!