Boden: Dagmammor räddade

2011-06-01 15:20:38
För drygt en vecka sedan fick föräldrarna och dagmammorna i Boden en ovälkommen nyhet. På grund av Barn- och utbildningsnämndens (BUN) underskott på inte mindre än 30 miljoner kronor lades ett förslag på att avveckla Bodens dagmammor.
Ett 30-tal barn skulle drabbas om förslaget fick gå igen­om, barn som av olika skäl inte kan eller önskar gå på förskolor.
Föräldrar och dagmammor reagerade snabbt och starkt; under en vecka samlades 2 000 namnunderskrifter in som föräl­drar, barn och dagmammor un­der måndagen den 30 maj lämnade över till BUN:s vice ordförande, efter ett mindre demonstrationståg. Vänsterparti­ets kommunalråd sade till lokalmedia att vänstern gillar folkets kamp, men gav inget klart stöd i frågan.
Bara några timmar senare kom beskedet från nämndens ordförande om att förslaget la­des ned – tack vare föräldrars och dagmammors gemensam­ma kamp för sina barn och jobb.
Martina Grenholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!