Boden: Får jag LOV?

2012-09-26 14:26:43
Samtidigt som socialdemokrater runtom i landet diskuterar om att ta ställning mot vinst i välfärden trippar S-styret i Boden på tå för Alliansen. Man argumenterar bara för budgetbalans och vågar inte ta ställningstagandet mot privata månglare i välfärden.

Bodens kommunfullmäktige la nyligen förslag om att avveckla privatiseringslagen LOV, som infördes i Boden av det dåvarande M-styret 2010. Men först ska socialnämnden utreda följderna av LOV:s eventuella avskaffande.
Enligt Socialdemokraterna har kostnaderna per brukare ökat med 56 000 kronor sedan LO-avtalet infördes 2010 till 2011.
En annan rapport visar att privata hemtjänstföretag i Boden får mer pengar av kommunen. Anledningen är att Moderaterna så gärna ville tvinga på nyliberaliseringen att man gav en extra ”bonus” till privata företag för att locka dem till att ta över den kommunala verksamheten.
Socialdemokraterna kan emellertid inte ge några klara besked i privatiseringsfrågan. Det är det vanliga velandet: ”Vi tycker inte illa om de privata bolagen” och ”De gör ett bra jobb men…” för att sedan lägga fram nedskärning­ar inom den kommunala verksamheten.
  • Nej till vinster i välfärden – skrota LOV!

Raymond Ohlson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!