Boden: Inte ens lekplatserna får vara kvar

2012-06-07 13:16:44
Politikerna i Bodens kommun har bestämt sig sedan länge för att föra ett krig mot de svagaste och fattigaste. Socialnämndens ordförande (S) säger att vi ska kasta ut de gamla på gatan och tekniska utskottets ordförande (V) ska riva lekparkerna.

Som att ta godis från små barn. Med samma lätthet tar S- och V-politikerna beslut om att ”spara” genom att riva ner hela kommunens välfärd. Genom att riva 17 lekparker ska man spara in 300 000 kronor  i underhåll, men man lyfter inte fram vad rivningarna kostar. Föräldrar jag har talat med exploderar över politikernas blinda idioti.
Socialdemokraterna, stödda av Vänsterpartiet, jobbar hårt för att sälja ut kommunen. De ­verksamheter som fungerar mindre bra sopar man under mattan genom att privatisera istället för att lösa problemen. Samtidigt som socialnämndens ordförande hotar de anhöriga som protesterar mot nedläggning av ett demensboende med att de gamla ska bli utan vård, godkänner man att skandalomusade Carema ska få bedriva hemtjänst i kommunen.
Nu behövs ett uppror mot slakten av vår välfärd!
Raymond Ohlson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!