Bojkotta Birger Jarl

2009-01-07 16:18:14




Om företagsledningen på båten Birger Jarl fortfarande vägrar att förhandla kommer nya intensifierade stridsåtgärder att vidtas av facket nästa vecka. De 19 sparkade pakistanierna, som nu är 17, företräds av fackförbundet SAC.

– Vi har gjort en invit till företagarna att återuppta förhandlingarna och föreslagit att vi ska träffas, säger Ruben Tastas på SAC.
Under den här veckan har man hållit upp med blockaderna som dagligen genomförts i bojkottningskampanjen sedan i början av december förra året.
Men fortsätter rederiet Allandia att vägra förhandla kommer SAC och Stödkommittén för rättvisa på Birger Jarl att återuppta bojkottkampanjen.
– Vi kan säkert få företaget att gå i konkurs, men det är inte det primä­ra. Vi har varit återhållsamma och hållit på länge. Om de inte ger oss något alternativ så kommer vi att intensifiera med slutna blockader och massiv bojkott, säger Ruben Tastas.

Hittills har blockaderna varit öppna och bojkottkampanjen varit riktad enbart till konsumenterna, det vill säga passagerare på väg in och ut.
Kraven för de avskedade pakistan­ska sjömännen, som är de som har ar-betat längst av alla anställda på båten, gäller inte bara återanställning.
Under de mellan 7 och 23 år som pakistanierna har jobbat på båten har de bara haft tillfälliga uppehållstillstånd. Des­sa måste nu permanentas!

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!