Borgarnas nya klasskola

2006-12-20 14:14:09
TIDIGARE BETYG Det regeringen kallar ”mätbara kunskapsmål” (betyg) i läsning, skrivning och räkning införs redan i årskurs tre. Regeringen kommer i vår att föreslå riksdagen att upphäva förbudet mot kunskapsmål före årskurs fem.
De första nationella proven i svenska och matematik för årskurs tre genomförs inför vårterminsavslutningen 2009.

STRAFFSKOLAN Skolminister Jan Björklund (fp) vill även införa kvarsittning på gymnasiet och avstängning av elever som anses stökiga i grundskolan. Han ämnar också ändra lagen så att det blir möjligt för lärare att beslagta mp3-spelare och mobiltelefoner i en dag eller en vecka.

Gymnasiet kommer att delas upp i tre huvudinriktningar: en inriktning som leder till gymnasieexamen med högskolebehörighet, en inriktning som leder till yrkesexamen och en inriktning som leder till lärlingsexamen eller gesällbrev. De två sistnämnda ”inriktningarna” ger inte högskolebehörighet, men möjlighet ska finnas att i efterhand komplettera de ämnen som krävs för högskolebehörighet.

ELITSKOLA Högerstyret i Stockholms stad har föreslagit att elitskolor ska införas under de kommande åren.  

20 000 platser bort på Komvux

Komvux bantas med 600 miljoner eller motsvarande 20 000 utbildningsplatser nästa år.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!