Boston: 40 000 i antirasistisk demonstration

2017-08-24 20:27:47

foto: Tim Carter / Flickr CC
Boston den 19 augusti gav ett mäktigt exempel på hur extremhögern kan stoppas.

Efter att en nazist mördade 32-åriga Heather Heyer, som var en av de tusentals som demonstrerade emot deras hatsamling i Charlottesville, har antinazismen blossat upp rejält i USA.

Lördagen den 19 augusti samlades omkring 40 000 i en motdemonstration mot en liten nazistisk skara på blott 40 personer i Boston.
”Skam, skam!” och ”Fel sida av historien” var några av slagorden som skanderades, och på plakaten stod att läsa saker som ”Gör nazister rädda igen”, ”Kämpa mot fascism” och ”Hat har aldrig gjort USA bra”.
Omkring 1 000 marscherade i det socialistiska blocket, organiserat av Socialist Alternative (CWI:s sympatisörer i USA) och Democratic Socialists of America. Att socialistiska idéer växer allt mer i ett allt mer uppdelat USA är tydligt. De gräsrotsrörelser som har uppstått på senare tid behöver förenas med ett socialistiskt program.
Kampen mot rasism och fascism måste kopplas samman i en kamp mot Trumps ärkereaktionära politik som ger nazister och andra hatiska grupper bränsle och självförtroende att utföra våldsamma attacker. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!