”Bra början på kommande arbete” – Välfärd utan vinst även i Luleå

2012-09-20 16:23:11
Nätverket Välfärd utan Vinst höll den 17 september en protest i Luleå mot utförsäljningen av den offentliga sektorn.

Cirka 30 personer som samlades utanför Smedjan i centrala Luleå. Ett flertal människor stannade upp och lyssnade på de olika talarna, som kom från bland annat Rättvisepartiet Socialisterna, Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet som alla tre är med i nätverket Välfärd utan vinst i Luleå.

Ulla Stenbom från Lärarnas Riksförbund fick frågor om vinster i välfärden. Hon menade att det behövs mer personal i skolan då undersökningar visar att klassernas storlek har direkt betydelse för resultaten.

Efter protesten träffades ett tiotal personer, med representanter från RS, V, Ung Vänster, SAC med flera, för att diskutera vad som ska ske härnäst med nätverket och tid för ett nytt nätverksmöte bestämdes.
Protesten blev en bra början på nätverkets kommande arbete mot privatiseringarnas utsugande av vår gemensamma välfärd.
RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!