Bussaktion för arbetsmiljö och trafiksäkerhet

2016-09-14 10:30:20
I tisdags (den 13 september) anordnade Stockholms bussförare en ny aktion för arbetsmiljö och trafiksäkerhet. Vid olika knutpunkter var skyddsombuden på plats för att påminna Kommunals bussförare om rätten till paus. Enligt avtalet ska bussförarna ha rätt till 10 minuters paus efter maximalt 2,5 timmars körning.

– Vi står här för att informera och stötta så att bussförarna kan hävda sin rätt till paus, säger Petri Myllykoski, bussförare och skyddsombud som var på Gullmarsplan i Stockholm på tisdagmorgonen.

En tidigare aktion för att värna rätten till paus genomfördes måndag den 5 september. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!