CWI: Grattis på 40-årsdagen

2014-01-06 13:06:15
CWI och Socialist Party (CWI i England och Wales) gratulerar Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna (RS).


40 år med Offensiv nu i år är en stor framgång. Under dessa 40 år har vi fått vara med om stora dramatiska händelser i Europa och övriga delar av världen. När Offensiv kom ut med sitt första nummer 1973 stod världen på tröskeln till en radikalisering av den europeiska arbetarrörelsen samt skärpta soci­ala och politiska motsättningar. Det var en tid då socialister, marxister, snabbt kunde vinna stöd inom arbetarrörelsen, som Offensivs ­första framgångar var ett tecken på.
Men ingen utveckling är rätlinjig. Sveket från arbetarrörelsens ledning räddade såväl kapitalismen som öppnade dörren för högern.
Stalinismens kollaps 1989-92 följdes av en väldig ideologisk/politisk kampanj mot socialistiska idéer.
Det var bara vår politiska styrka som gjorde att RS/Offensiv och CWI kunde stå upp mot denna globala propagandakampanj, som ack-ompanjerades av nyliberala ­attacker mot allt som arbetarna tillkämpat sig.
Ingen kan konkurrera med Offensiv när det gäller kvalitén på tidningens politiska analyser och kommentarer. Det är den politiska klarheten som gör att tidningen nu kan fira 40 år.

Under årens lopp har jag haft förmånen att jobba tillsammans med många svenska kamrater. In­om RS/Offensiv finns det flera som jag räknar som mina närmaste personliga och politiska vänner. Jag är stolt över att kunna vara med och fira Offensiv 40 år. Låt oss bara se till att det inte kommer att dröja 40 år till innan vi lyckats att skapa en socialistisk värld där människor i gemenskap och samarbete formar framtiden.


Peter Taaffe
CWI och Socialist Party

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!