CWI i Finland fortsätter att vinna mark

2013-03-13 14:04:57
Sosialistinen Vaihtoehto, CWI:s sympatisörer i Finland, har ordnat ännu ett lyckat öppet möte i den finländska huvudstaden.

Mötet arrangerades i samarbete med den svenska systerorganisationen Rättvisepartiet Socialisterna (RS) samt CWI Kazakstan, som skickade arbetarledaren Ainur Kurmanov för att berätta om CWI:s insatser i kampen mot förtrycket i hans hemland.
De besökande CWI-medlemmar­na anlände till Helsingfors dagen innan mötet, som ägde rum den 6 mars, och deltog i aktiviteter på stadens universitet samt i förorterna.
Där delade man ut flygblad om mötet och material på tre språk såldes; i synnerhet gick den finska tidningen Sosialistinen Vaihtoehto, Socialist Partys (England/Wales) tidskrift Socialism Today samt Offensiv åt.
Allt som allt såldes mer än tjugo tidningar och på mötet mottogs även generösa bidrag.
Den största framgången var dock att en ny medlem värvades till SV och CWI.

– Jag gick med
i CWI eftersom jag slutligen medgav för mig själv att de missförhållanden i samhället som beskrivs av den socialistiska teorin, och som varje år påverkar mitt eget liv mer och mer på ett väldigt konkret sätt, inte kommer att försvinna auto­matiskt. Jag har tröttnat på det förlamningsliknande tillstånd som de flesta idag befinner sig i och ser på från sidan när kapitalet förstör plane­ten, säger den nyvärvade.
Nu fortsätter Sosialistinen Vaih­toehto med sina regelbundna möten och aktiviteter fram till nästa gemen­samma aktion med andra CWI-sektioner, som planeras bli att delta på 1 maj i Helsingfors för att föra fram behovet av ett nytt socialistiskt arbe­tarparti och en mer stridbar linje från fackföreningarnas sida.
Heikki Moisio

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!